ندول های (گره ها) تیروئید

درمجموع اختلالات تیروئید شامل کم کاری،پرکاری،گواتر یابزرگ شدن تیروئید و دست آخر گره یاهمان ندول تیروئید می باشند و کلا 7تا8درصد جمعیت با مشکلات تیروئید در گیر هستند. باید توجه داشت که هر کدام از اختلالات تیروئید می تواند با گواتر(بزرگ شدن تیروئید)همراه باشند ولی در 90درصد موارد گواتر همراه با عمل کردن نرمال تیروئید می باشد.

دراین میان گره هاي تیروئید به صورت توده هاي قابل لمس و متمرکز غده تیروئید است. گره هاي خوشخیم و غیر سرطانی خیلی شایعتر از گره هاي بدخیم هستند، ولی به علت وجود احتمال بدخیم بودن درتمام گره هاي تیروئید نیاز به بررسی دقیق وجود دارد.

ندول ها یا همان گره های تیروئید بسیار شایع هستند. در حدود ۵ درصد مردم بخصوص خانم ها این گره ها قابل لمس توسط پزشک متخصص اختلالات غده تیروئید هستند. با وجود این از آنجا که بیشتر بدخیمی های تیروئید در ابتدا خود را به صورت یک ندول نشان می دهند، حتما باید گره ها توسط پزشکان متخصص و ترجیحا همکاران فوق تخصص غدد مورد بررسی قرار گیرد. غده تیروئید که جلوی گردن قرار گرفته است، بافتی نرم و نازک دارد و روی قسمت جلویی حنجره قرار گرفته است.

شیوع: در سونوگرافی از تیروئید در50تا60درصد جامعه گره یافت می شود ولی گره هایی که نیاز به توجه پزشکی دارند شیوع آن در بالغین 3تا5 درصد و در کودکان یک ونیم درصداست.
گرچه شیوع گره تیروئید در بالغین شایع تر از کودکان است، ولی شانس بدخیم بودن گره تیروئید در کودکان بیشتر است (0 15 درصد). بعضی از محققین اعتقاد دارند که گره هاي تیروئید در کودکان غالباً بدخیم هستند و هر چه زودتر باید برداشته شود.

گرد آوری دکتر دهقان منشادی فوق تخصص غدد-متابولیسم ورشد کودکان
برگرفته از کتب مجع طب غدد بروک وکتاب مرجع نلسون

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره