چاقی و کم کاری غده تیروئید

[sbu_post_image]

نقش اصلی غده تیرویید، تنظیم سوخت و ساز و عملکرد سلول‌های بدن از طریق ترشح هورمون های تیروئید به داخل خون است. چاقی و کم کاری غده تیروئید، در سنین 15 تا 40 سالگی شایع است و بیشتر در خانم‌ها بروز می‌کند.

عوارض و مشکلات

پرفعالیت یا کم‌فعالیت غده تیروئید می‌تواند تأثیر مستقیمی بر ایجاد زخم معده داشته باشد.
چاقی و کم‌فعالیت غده تیروئید ممکن است باعث یبوست، کاهش اشتها و تهوع شود.
بیماری‌های تیروئید می‌توانند باعث سیاهی زیر چشم، خشکی پوست و ناخن شوند.
کم‌فعالیت غده تیروئید، گاهی علت افزایش وزن است و سوخت و ساز بدن را کند کرده و باعث ذخیره شدن کالری به‌صورت چربی می‌شود.
مشکل تعریق زیاد که در چاقی و کم‌فعالیت غده تیروئید در سنین بالاتر بروز می‌کند، ممکن است به دلیل ترشحات غده هیپوفیز و تیروئید ایجاد شود.
بیماری تیروئید، هم پرفعالیت و هم کم‌فعالیت آن می‌تواند باعث خارش شود.
چاقی و کم‌فعالیت غده تیروئید ممکن است منجر به پرمویی در زنان شود و زنانی که به عارضه کم‌فعالیت غده تیروئید مبتلا هستند، ممکن است مواجه با خطر ابتلا به سرطان کبد بیشتری نسبت به دیگر زنان باشند. این یافته در مردان صدق نمی‌کند.

زنانی که دچار چاقی و کم‌کاری غده تیروئید هستند، ممکن است با مشکلاتی مانند کلسترول بالا، اضافه وزن، خستگی و ریزش مو روبرو شوند، در حالی که ممکن است حتی به فکر کم‌کاری غده تیروئید خود نیایند. به زنانی که این علائم را تجربه می‌کنند، توصیه می‌شود که به پزشک مراجعه کنند و آزمایش خون انجام دهند.

در صورت تشخیص چاقی و کم‌کاری غده تیروئید، افراد نباید ناامید شوند. آن‌ها همچنان می‌توانند به زندگی خود ادامه دهند، اما باید سبک زندگی و رژیم غذایی خود را به‌طور کامل تغییر دهند تا به درمان این مشکلات کمک کنند. برنامه ریزی روزانه برای مصرف غذا و اجتناب از برخی مواد غذایی می‌تواند به درمان چاقی و کم‌کاری غده تیروئید کمک کند و از عود علائم ناخوشایند تیروئید جلوگیری کند.

اضافه وزن در زنان ممکن است به دلیل چاقی در دوران یائسگی نیز باشد. درمان این مشکل ممکن است شامل مصرف هورمون تیروئید باشد، اما از مصرف همزمان هورمون تیروئید و برخی مواد غذایی و داروها باید خودداری کرد. به عنوان مثال، برخی از مواد غذایی مانند آرد سویا، گردو، مکمل‌های آهن، مکمل‌های کلسیم، آنتی‌اسیدهای حاوی آلومینیوم یا منیزیم، و برخی داروهای زخم معده و کاهنده کلسترول باید در زمان مناسبی قبل یا بعد از مصرف هورمون تیروئید مصرف شوند تا از فعل و انفعالات غذایی یا دارویی غیرمطلوب جلوگیری شود.

از مصرف هورمون تیروئید به طور همزمان با این مواد در درمان چاقی و کم کاری غده تیروئید خودداری کنید.

برای جلوگیری از فعل و انفعالات غذایی یا دارویی با یکدیگر در چاقی و کم کاری غده تیروئید، آرد سویا، گردو، خوراکی که دارای پنبه دانه باشد، مکمل های آهن یا قرص هایی که محتوی آهن هستند، مکمل های کلسیم، آنتی اسیدهایی که محتوی آلومینیوم یا منیزیم باشند، برخی داروهای زخم معده و برخی داروهای پایین آورنده کلسترول مثل کلسترامین و کلستییپل را چند ساعت قبل یا بعد از هورمون تیروئید مصرف کنید.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” درمان چاقی کم کاری تیروئید ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه چاقی در کم کاری تیروئید مطالعه فرمایید.

منبع: نیک صالحی. یادبگیر دات کام

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره