[sbu_post_image]
غدهی هیپوتالاموس در ناحیهی مغز دوم و درست در زیر تالاموس و بالای غدهی هیپوفیز قرار دارد. غدهی هیپوتالاموس و غدهی هیپوفیز توسط ساقهی هیپوفیزی به یک دیگر متصل هستند. سلولهای عصبی هیپوتالاموس، هورمونهای تحریککننده و بازدارندهای را تولید میکنند که این هورمونها به تنظیم هورمونهایی کمک میکنند که غدد جنسی، غدهی تیروئید و غدهی آدرنال را کنترل میکنند. این هورمونها همچنین باعث تنظیم هورمونهای رشد بدن و سطح پرولاکتین (که وجود آن برای شیر دهی مادر ضروری است) میشود. به بیماری غده هیپوتالاموس ، بیماری هیپوتالامیک گفته میشود. یکی از رایجترین علل ابتلا به بیماریهای هیپوتالامیک، وارد شدن ضربه به سر است به طوری که موجب آسیب به غدهی هیپوتالاموس شود.
سوماتروپین در درمان کوتاه قدی ناشی از کمبود هورمون رشد از جمله در درمان کوتاه قدی سندروم ترنر به کار میرود. که یکی از هورمون های هیپوفیز قدامی میباشد.
سوماتروپین ابتدا اکسیر افزایش قد شناخته شد و هنوز نیز در رفع برخی ناهنجاری ها کاربرد فراوان دارد برای مثال نوجوانانی که در اواخر سن بلوغ و یا پس از سن بلوغ که از رشد نرمال قد برخوردار نیستند پس از مراجعه به پزشک متخصص افزایش قد که در زمینه تخصصی غدد و متابولیسم تحصیل کرده است و عکس برداری از صفحات رشد جهت باز یا بسته بودن این صفحات در صورت صلاح دید پزشک معالج از این دارو استفاده میکنند که در صورت بسته نشدن صفحات رشد اغلب نتایج قابل قبولی میگیرند.
تاثیر سوماتروپین بر افزایش قد
سوماتروپین یا همان هورمون رشد انسانی باعت تسریع رشد همه بافت ها و در برخی شرایط استخوان نیزمیشود. سلول های تغییر یافته یا همان سرطانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و بلافاصله بعد از تزریق این دارو رشد نموده و در اخر به صورت غدد زیر پوستی که اغلب در زیر گره های لنفاوی ران پا یا زیر بغل به وجود می ایند که در مواردی طی جراحی های سرپایی خارج شده و در برخی موارد باعث مرگ مصرف کننده نیز میشوند.
منبع: بادی کلاسیک ایران