[sbu_post_image]
از مهمترین نقشهای هورمون های تیروئیدی در بدن تنظیم متابولیسم و سوختوساز است. این هورمونها تقریباً همه بافتهای بدن را تحت تأثیر قرار میدهند. در کمبود هورمونهای تیروئیدی سرعت بسیاری از عملکردهای بدن کاهش مییابد. در این شرایط ابتدا سرعت متابولیسم کاهش مییابد که علت اصلی افزایش وزن و چاقی در کم کاری تیروئید است. سپس کاهش سطوح هورمونهای تیروئیدی میتواند تولید برخی مواد شیمیایی در سیستم عصبی و مغز را تحت تأثیر قرار دهد و موجب علائمی مانند خستگی، افسردگی، اضطراب، کاهش تمرکز، اختلال حافظه و اختلالات خواب شود. همچنین در این شرایط آنزیمهای گوارشی به خوبی عمل نمیکنند و در نتیجه موجب اختلال در هضم غذا، ناراحتی معده، سوزش سر دل یا یبوست میشوند.
درمان چاقی کم کاری تیروئید با تغذیه
تغییر در رژیم غذایی میتواند به بهبود عملکرد تیروئید کمک کند. این یکی از سادهترین و طبیعیترین راهها برای تنظیم عملکرد غده تیروئید است و همچنین اولین و مهمترین گام در درمان چاقی ناشی از کم کاری تیروئید است.
مواد غذایی که حاوی ید هستند، میتوانند به کنترل عملکرد تیروئید کمک کنند. برای این منظور، میتوانید ماهیهای چرب، آجیلها، مغزهای روغنی و جلبکهای خوراکی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. همچنین، سوشی که در بیشتر رستورانهای چینی سرو میشود، منبع خوبی برای ید است و میتواند به کنترل عملکرد تیروئید کمک کند.
کم کاری تیروئید یک مشکل پزشکی است که می تواند باعث کاهش متابولیسم بدن شود. این به معنای کاهش سرعت سوخت و ساز بدن است. حتی پس از شروع مجدد فعالیت تیروئید، معمولاً متابولیسم به وضعیت قبلی خود برنمیگردد. بنابراین، برای کنترل وزن و افزایش متابولیسم، لازم است برنامه غذایی ورزشی منظمی را دنبال کنید. در واقع، افزایش فعالیت ورزشی میتواند به شما کمک کند که به نتایج مطلوب خود برسید. پیش از بروز این مشکل، شاید 3 جلسه ورزش در هفته برای شما کافی بود تا وزن شما کاهش پیدا کند و عضلات شما تقویت شود. اما پس از ابتلا به کم کاری تیروئید، باید به 4 یا 5 جلسه ورزش هفتگی دست یابید تا به نتایج مطلوب برسید. باید به یاد داشته باشید که بیشتر ورزشهای مربوط به تقویت قلب و عروق را انجام دهید.
ورزش و تغذیه کم چرب و کم کالری میتواند به کنترل وزن کمک کند، حتی در صورت وجود علائم کمکاری تیروئید. اما باید واقعبین باشید و صبور. به دلیل عدم کارکرد صحیح غده تیروئید، ممکن است برای کنترل وزن نیاز به مدت زمان بیشتری داشته باشید. بنابراین، صبوری و مراقبت از سلامتی خود را در نظر داشته باشید.
کمکاری تیروئید به بیماری اشاره دارد که در آن، غده تیروئید مقادیر کافی از هورمونهای مهم و اختصاصی خود را تولید نمیکند. زنان، به ویژه زنان بالای 50 سال، بیشتر احتمال ابتلا به کمکاری تیروئید را دارند. باید دانست که به دلیل فعالیتهای مرتبط با هورمونهای تیروئید، کمکاری تیروئید میتواند تعادل طبیعی واکنشهای شیمیایی بدن را مختل کند. در مراحل اولیه، کمکاری تیروئید به ندرت علائم بیماری را نشان میدهد، اما در اغلب موارد، عدم درمان کمکاری تیروئید میتواند منجر به ایجاد اختلالاتی در سلامتی شود، از جمله درد مفصل، ناباروری و بیماری قلبی.
خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” تاثیر هورمون های تیروئید بر چاقی ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کم کاری تیروئید و افزایش وزن مطالعه فرمایید.
منبع: پارسی طب. رژیم درمانی نوین. لقمه