[sbu_post_image]
پرکاری تیروئید ممکن است با دارو، ید رادیواکتیو یا جراحی معالجه شود؛ انتخاب نوع درمان بستگی به تصمیم بیمار دارد و در همه ی انتخاب ها باید با یک متخصص تیروئید مشورت کرد.
پرکاری تیروئید، در نتیجه تولید بیش از حد هورمونهای T3 و T4 به وسیله ی غده ی تیروئید ایجاد می شود. در 75% از بیماران این عمل به علت وجوود نوعی پادتن در خون می باشد که باعث تحریک تیروئید و علائم تیروئید میشود، در نتیجه نه تنها مقدار زیادی از هورمون های تیروئید به خون ترشح می شوند، بلکه در بعضی موارد باعث افزایش حجم غده ی تیروئید شده و منجر به ایجاد گواتر می گردد. این نوع از هایپرتیروئیدی (پرکاری تیروئید) به بیماری گریوز معروف است. این نام برگرفته از نام پزشکی به نام گریوز است که بیش از دویست سال قبل این بیماری را به طور نسبتاً دقیقی تشریح نمود.
هیچ درمانی کامل نیست، و لازم نیست شما در مورد نوع درمان خود با پزشک متخصص تیروئید مشورت کنید. بعضی از بیماران حتی با وجود اینکه یک دوره از داروهای ضد تیروئید استفاده کرده اند، و نتیجه مثبت نگرفته اند، باز هم تمایلی به جراحی ندارند.
چرا نباید شما برای دومین بار و یا حتی سومین بار تحت درمان قرار بگیرید و باید همیشه به این امید باشید که بیماری از بین خواهد رفت. در واقع قبل از این که هیچ گونه درمانی برای پرکاری تیروئید ناشی از بیماری گریوز وجود داشته باشد شماری از بیماران پس از ماه ها و سال ها خود به خود بهبود می یافتند و سپس کم کاری تیروئید در آن ها به وجود می آمد. برخی از بیماران تمایلی به درمان پرکاری تیروئید با ید رادیواکتیو ندارند و برخی از پزشکان متخصص بهترین نوع درمان برای یک بیمار جوان مبتلا به پرکاری تیروئید و یک گواتر بزرگ بزرگ را جراحی می دانند.
هر نوع درمان را که شما برای پرکاری تیروئید در نظر داشته باشید لازم است مراحل آن را به طور منظم دنبال کنید، به طور معمول لازم است سالانه آزمایش خونی را در مرکز بهداشتی یا مطب پزشک انجام دهید.
اصلی ترین اشکال روش درمانی پرکاری تیروئید با ید رادیواکتیو بروز کم کاری تیروئید می باشد. این وضعیت به احتمال زیاد پس از درمان پدیدار می شود و حدود پنجاه درصد از افراد در برخی مراکز دچار آن شده اند. هر ساله پس از درمان پرکاری تیروئید با ید رادیواکتیو، حدود دو تا چهار درصد از افراد مداوا شده، دچار کم کاری تیروئید می شوند. این روند ادامه می یابد تا این که سرانجام تعداد زیادی به آن دچار شوند. ضروری است که شما مرتب در بیمارستان و یا مطب پزشک، تحت معاینه قرار بگیرید. زمانی که کم کاری تیروئید به وجود آمد درمان آن با مصرف تیروکسین که به اندازه 100 تا 150 میکروگرم در روز خواهد بود صورت خواهد گرفت. اگر تیروکسین به طور مرتب و با مقدار مناسب استفاده شود هیچ اثر جانبی نخواهد داشت.
آشنایی با درمان گواتر و پرکاری تیروئید (کلیک کنید)
منبع: کتاب تیروئید