[sbu_post_image]
نشاسته در مواد غذايي مانند نان، گندم، ذرت و حبوبات، ماكاروني و يا سبزيجات نشاستهدار مانند ذرت و سيبزميني وجود دارد. اين نوع مواد غذايي به بدن انرژي، ويتامينها، مواد معدني و فيبر را ميرسانند. تمام غلات نشاستهدار سالم و مناسب هستند چرا كه ويتامين، مواد معدني و فيبر زيادي را در خود دارند. مقداري مواد نشاستهدار را در هر وعدة غذايي مصرف كنيد.
اغلب افراد با خوردن مواد نشاستهدار موافق نيستند در حالي كه اين امر صحيح نيست. خوردن مواد نشاستهدار براي هر كسي لازم است كه اين شامل افراد ديابتي نيز ميشود.
مثالهايي از مواد نشاستهدار شامل موارد زير است:
- نان
- سيبزميني
- نان ذرت مکزیکی
- (Tortillas)
- ماكاروني
- برنج
- لوبيا
- ذرت
- كراكر (بيسكويت نمکی)
- سیب زمینی(هندی) شیرین
- (Yams)
روش درست مصرف مواد نشاسته دار
– از نان گندم كامل و غلات استفاده كنيد.
– از مواد غذايي نشاستهداري كه كمتر سرخ شدهاند و چربي زيادي ندارند استفاده كنيد مثل، چيپس نان ذرت معمولي، چيپس سيبزميني، جوجة سرخ شده، انواع پاي و بيسكويت. سعي كنيد بيشتر ازمواد غذايي مثل چوب شور، ذرت بو داده، نان ذرت و كيكهاي معمولي استفاده كنيد.
– از ماست كم چرب ويا داراي اشباع شده و كرمهاي ترش كم چرب به جاي چيپسهاي سيبزميني استفاده كنيد.
– به جاي سس مايونز از سس خردل در ساندويچ استفاده كنيد.
– از جايگزينهاي كم چرب مثل سس مايونز كم چرب و يا مارگارين(کره گیاهی) سبك در نانهاي رول يا تست استفاده كنيد.
– غلات و حبوبات را با سرشير و يا شير كم چرب (1% چربي) ميل نمائيد.
منبع: دیابت