پرمویى و هیرسوتیسم در زنان

post_image

هورمون ها (به ویژه هورمون مردانه ی تستوسترون) باعث افزایش رشد موهاى بدن می شود و بر رشد موهاى کرکى خانم ها تأثیر مى گذارد و ضخامت آنها را بیش تر مى کند. برعکس آن، هورمون زنانه (استروژن) سبب نازک تر و کم رنگ تر شدن موهاى بدن مى شود و رشد آن را آهسته تر و کندتر مى کند. البته سایر هورمون ها (تیروئید، هیپوفیز و پروژسترون و… ) هم کم و بیش بر این جریان اثر مى گذارند و هر یک از آن ها اختلالاتى در اندام زنانه (به ویژه رشد موها ) به وجود مى آورند.

افزایش حرارت پوست به سبب التهاب یا گرم بودن محیط سبب سریع تر شدن رشد موها مى شود، برای مثال در فصل تابستان موها سریع تر رشد مى کنند. علاوه بر آن، برخى از بیماری ها مانند انسفالیت و ضربه ی مغزى و مصرف بعضى از داروها نیز به رشد موها کمک مى کند.
سامانه ی بدن خانم ها به گونه اى است که تعداد کمى هورمون مردانه هم مى سازد. در بدن برخی، سطح هورمون مردانه افزایش مى یابد و غیرطبیعى عمل مى کند که به آن موارد پر مویی مى گوییم.
فرد مبتلا به “هیرسوتیسم” باید به پزشک متخصص پوست یا غدد یا زنان مراجعه کند و تحت معاینه و آزمایش هاى خون و سونوگرافى قرار گیرد تا مشخص شود که آیا او مشکل تخمدانى و فوق کلیوى یا مشکل محیطى و فامیلى دارد.

در بدن بعضى از خانم ها هورمون مردانه به شکل غیرطبیعى ترشح مى شود. این مشکل ممکن است منشأ تخمدانى یا غدد فوق کلیوى یا حتى عامل محیطى داشته باشد. البته در برخى، سطح هورمون هاى مردانه افزایش پیدا نمى کند، بلکه فعالیت آنزیمی را در پوست افزایش مى دهد که تستوسترون را فعال مى کند. این بی توازنی آنزیمى هم عامل پرمویى مى شود و هیرسوتیسم بدون بالا بودن هورمون هاى مردانه مشاهده مى شود. در کم کارى تیروئید و چاقى هم، ماده اى که هورمون تستوسترون را به خود جذب مى کند کاهش مى یابد و سطح تستوسترون آزاد و فعال در خون بالا مى رود و باعث پرمویى مى شود.

منبع: تبیان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره