عوامل موثر در تشخیص کوتاهی قد

post_image

وقتی کوتاه بودن قد غیرطبیعی باشد، پاتولوژی یا بیماری تلقی می‌شود.

مشکلات هورمونی مانند موارد زیر می‌تواند رشد قد را دچار مشکل کند؛

  • اختلال و کمبود در غدد رشد
  • اختلال در غده هیپوفیز
  • اختلال در غده تیروئید

علائم دیگری نیز وجود دارند، البته با مراجعه به متخصصان غدد می‌توانند کمبود هورمونی را اصلاح کنند.

نکته قابل توجه این است که فرد تا زمانی که صفحه رشد باز است، مشکل کمبود هورمون را برطرف کند تا رشد طولی‌اش متوقف نشود. دسته دیگر، کسانی هستند که قد کوتاه دارند، ولی از جنبه‌های دیگر طبیعی هستند که به لحاظ پزشکی قد کوتاه به حساب نمی‌آیند.

مهم‌ترین قدم در تشخیص کوتاهی قد

مهم‌ترین قدم در تشخیص کوتاهی قد این است که والدین قبل از اینکه فرزندشان به سن بلوغ برسد، متوجه کوتاه قدی او شده و در صدد پیدا کردن مشکل احتمالی و حل آن برآیند. یعنی‌ لازم است والدین نسبت به استانداردهای قد و تناسب اندام آگاهی داشته و مشکلات و بیماری‌هایی را که می‌توانند موجب کوتاه قدی شوند، بشناسند.

رشد استخوانی پسرها کند اما ملایم است اما درمورد دختر خانم ها این رشد یک حالت جهشی دارد و دقیقاً به همین دلیل است که احتمال افزایش قد در دختران تا سن ۱۸ سالگی است اما در پسران به دلیل آنکه زمان شروع بلوغ دیرتر است، رشد قد تا ۲۱ سالگی ادامه می‌‌یابد.

متاسفانه اغلب افراد زمانی متوجه کوتاهی قد خود می شوند که در دوران بلوغ قرار دارند،‌ ‌چون معمولا در این دوران، دختران و پسران توجه بیشتری به ظاهر خود کرده و تمایل‌ ‌دارند که از لحاظ جسمانی در وضعیت خوبی باشند اما دیگر نمی توان در این دوره برای‌ ‌افزایش قد و تغییر وضعیت جسمانی کاری کرد

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره