از بین بردن تاتو

قرار گرفتن مواد رنگی با منشا خارجی در زیر پوست باعث تغییر رنگ می‌شود که این تغییر را خالکوبی یا تاتو می‌گویند. خالکوبی گاهی به صورت اتفاقی، تفریحی و به شکل نقاشی روی پوست با ایجاد خط لب و خط ابرو و بعضی اوقات نیز با تجویز پزشک و به منظور اصلاح منظره ناخوشایند جای زخم در بعضی نقاط بدن انجام می‌شود. برخی از افراد نوعی از تاتو یا همان خالکوبی را روی بدنشان دارند که بیش از ۵۰ درصد آنها تمایل دارند این خالکوبی از روی بدن‌شان پاک شود. خبر خوب برای این گروه از افراد پاک کردن تاتوها با لیزر است که نسبت به روش‌های دیگر، عوارض جانبی کمتری دارد. در حذف خالکوبی با لیزر، رنگدانه‌های رنگ تاتو با پرتو نور با شدت بالا شکسته خواهند شد و به مرور آنها را کمرنگ و محو می‌کند.

از آنجا که در ایجاد خالکوبی از متدهای گوناگونی استفاده می‌شود، تکنیک‌های حذف و پاک کردن و رفع تاتو نیز متناسب با هر مورد منحصر به فرد است. در گذشته از روش‌های گوناگونی برای پاک کردن تاتو استفاده می‌کردند که در بسیاری از موارد، زخم فوق‌العاده ناخوشایندی روی پوست ایجاد می‌شد. معمولاً درمان‌های خانگی برای پاک کردن تاتو از روی بدن موثر نخواهد بود.

علل به وجود آمدن

در تصادف‌ها و به دنبال زخم و جراحت ممکن است سنگریزه یا بعضی مواد رنگی در زیر پوست کاشته شود و یک نوع خالکوبی اتفاقی را به وجود آورد. مثال دیگر آن، وجود ترکش و باروت به دنبال انفجارها و جراحت‌های جنگی است. در بیمارانی که بنا به هر دلیل موهای ابرو و مژه خود را از دست داده‌اند، گاهی با توصیه پزشک برای بهبود وضعیت ظاهری، اقدام به خالکوبی می‌شود و به طور مصنوعی منظره‌ای شبیه ابروها درست می‌کند، حتی با انجام خالکوبی روی لبه پلک تا حدودی می‌توان نبودن موهای مژه را جبران کرد. در بیشتر مواد خالکوبی با خواسته و میل فرد انجام می‌گیرد که با مسائل فرهنگی و نژادی بی‌ارتباط نیست.

مراجعه به متخصصین

برای حذف تاتو، بهتر است به یک متخصص پوست یا مرکز زیبایی مراجعه کنید تا از روش درمانی مناسب و مراقبت‌های ویژه بهره‌مند شوید. همچنین، مشورت با پزشک خود نیز می‌تواند به شما کمک کند تا به نصایح افراد معمولی گوش دهید. در حین حذف تاتو با لیزر، درمان ممکن است بسته به اندازه و رنگ خالکوبی، متفاوت باشد و ممکن است برای پاک کردن یک تاتوی کوچک، مجبور باشید چندین بار به مطب پزشک مراجعه کنید. همچنین، ممکن است به مشاوره و برنامه‌ریزی و همچنین مراقبت‌های پس از حذف نیز نیاز داشته باشید. باید توجه داشت که درمان با لیزر بسته به شرایط بیمار، مانند سن، اندازه و نوع خالکوبی (آماتور یا حرفه‌ای)، رنگ پوست بیمار و عمق رنگدانه‌ها متفاوت خواهد بود و باید به این موارد توجه شود تا درمان موثر باشد.

عوارض انجام تاتو 

1-عفونت

عفونت های چرکی و ابتلا به ویروس ، در صورت استریل نبودن وسایل تاتو ، می توانند سلامتی فرد کاندید انجام تاتو را مورد مخاطرات جدی و گاها غیر قابل درمان قرار دهند .

2-تشدید کردن بعضی از بیماری ها

امکان تشدید شدن و ظهور حاد بعضی از بیماریهای پوستی همچون پسوریازیس و یا لیکن پلان نیز بعد از انجام تاتو ، گزارش شده است .

3-ایجاد آلرژی

ایجاد آلرژی و حساسیت پس از انجام تاتو به علت نوع رنگ به کار گرفته شده نیز از دیگر عوارض تاتو می باشد

4-ایجاد کلوئید

گاها در مسیر ورود سوزن تاتو ، در پی ایجاد واکنش پوستی ضایعه ای شبیه به سوختگی برجسته ضخیم و بد رنگ در طول تاتو انجام شده بوجود می آید که منظری شبیه به سوختگی (کلوئید ) عمدتا در نزد خانمهایی به وجود می آید که سابقه بد زخمی را از قبل ذکر می کنند .

5- ایجاد سرطان پوست

و در پایان باید از به وجود آمدن عارضه ای مهلک ولی نادر که می تواند در پی انجام تاتو بر روی یک خال ، سرطان پوست ایجاد گردد نیز سخن گفت .

درمان قطعی تاتو فقط توسط لیزر 

همانگونه که اشاره شد با ورود لیزر به حوزه پوست و زیبایی درمان قطعی تاتو نیز تحقق یافت بطوریکه در حال حاظر ، در کمتر مرکز درمانی ، پزشکان پوست و جراح زیبایی تمایل به استفاده از روش های یاد شده جهت محو خالکوبی و تاتو داشته و به لحاظ نتایج مطلوب لیزر این شیوه درمانی را به فرد پیشنهاد می نمایند .

چگونگی اثر لیزر 

لیزر به کمک پالس های نور، با هدف قرار دادن سلول های ایجاد کننده رنگ در بدن (ملانین)، باعث لیز شدن و پاره شدن رنگدانه و خرد شدن آن می‌گردد. در این فرآیند، رنگدانه‌های مورد نظر توسط سلول‌های ماکروفاژ، که وظیفه پاک‌سازی بدن از عناصر خارجی را بر عهده دارند، بلعیده و نابود می‌گردند. تاتوهایی که رنگ تیره توسط کربن و جوهر سیاه در آن بکارگرفته شده و عمدتا رنگ خالکوبی را سیاه و تیره نشان می‌دهند، از جمله تاتوهایی هستند که به طول موج‌های ارسالی از طرف لیزر، پاسخ مطلوب داده و در مقایسه با دیگر رنگ‌ها در جلسات درمانی، کمتری نتایج مطلوبی از خود نشان می‌دهند.

انواع لیزهایی که برای از بین بردن تاتو، بکار گرفته می شوند عبارت اند از

1- لیزر ND:YAG
2- لیزر CO2
3- لیزر (Q-switched) که به خاطر هدف قراردادن دقیق رنگدانه ها نتایج بسیار جالبی را ارائه کرده است .

چه کسانی کاندید درمان تاتو توسط لیزر می باشند 

1-      سن ایده آل برای فرد مورد نظر ، بهتر است بین 30 تا 50 سال باشد

2-      افراد دارای پوست روشن ، پاسخ بهتری در درمان لیزر نسبت به افراد برنزه و دارای پوست تیره می دهند . افراد برنزه و دارای پوست تیره ، رنگ چشم و موی مشکی (بد زخم ) باید با دفت و وسواس بیشتری توسط پزشک ، لیزر درمانی شوند تا نتایج و عوارض و مخاطراتی برای آنان ایجاد نشوند .

3-      فرد کاندید باید زندگی فعال و با نشاطی داشته باشد و دچار بیماری های روحی و روانی همچون افسردگی نباشد .

چه افرادی تاتوی آنان را نباید توسط لیزر درمان کرد 

1- اگر فرد تحت درمان با قرص راکوتان باشد
2-کسانی که خود را برنزه کرده باشند .
3-افراد دارای تیپ پوستی پنج و شش (خیلی تیره و سیاه پوست )
4-افراد دارای رنگدانه های مشکوک مانند وجود خال های مشکوک سرطان در بدن
5- افراد دچار بیماری لوپوس اریتماتو
6- افداد دچار بیماری روحی ، روانی ( سایکوز )
7- افرادیکه نسبت به فلزات همچون آهن حساسیت داشته قبل از درمان توسط لیزر باید تست حساسیت از آنان به عمل آید .

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره