کنترل دیابت با میوه ها

[sbu_post_image]

توصیه هایی برای کنترل دیابت برای بیماران دیابتی

براي کودکان 2 تا 3 عدد ميوه در يک روز توصيه مي شود که بهتر است در هر ميان وعده يک عدد (به اندازه يک سيب متوسط) استفاده شود، خوردن مقدار زياد ميوه در يک وعده باعث افزايش قند خون نرمال مي شود. افراد ديابتي از همه انواع ميوه ها ميتوانند استفاده کنند و خوردن هيچ ميوه اي ممنوع نيست .مهم اين است که در هنگام خريد ميوه ، خانواده دقت کنند تا از انواع معمولي آن انتخاب کنند مثلا به جاي انگور زرد که شيريني و قند آن بيشتر است از انگور قرمز يا سبزکه مزه ملايم تري دارد تهيه کنند و يا اينکه در فصل تابستان از ميوه هاي معمولي استفاده شود مانند هلو ،شليل ،گيلاس،توت فرنگي و ميوه هاي مشابه و از خريد ميوه هاي بسيار شيرين و آبدار مانند خربزه، طالبي شيرين، هندوانه در هر روز خودداري کنند (هفته اي يکبار خريداري شود.)

مزه ميوه ها نشان دهنده مقدار قند آنهاست، هرچه ميوه شيرين تر و رسيده تر باشد قند آن بيشتر است.

خشکبار مانند خرماي خشک،کشمش، برگه زردآلو ، توت خشک ، لواشک ، آلو خشک و غيره داراي قند هستند و به علت اينکه وزن آنها کمتر شده (آب آنها خشک شده است) بايد در حجم کمتر مصرف شوند.

انواع آبميوه هاي صنعتي مانند سانديس،راني ،نکتار و غيره به علت نداشتن ويتامين براي هيچ کس مناسب نيست و توصيه نمي شود.

در صورت تهيه آبميوه طبيعي در منزل نيز بايد توجه شود که بيشترين قند در آبميوه وجود دارد و تفاله هاي ميوه (فيبر انها) قند کمتري دارد ،در صورتيکه فقط از آب آنها استفاده شود قند سريعتر بالا مي رود (مانند آب پرتقال،آب ليموشيرين،آب انار و غيره).بنابراين تمام ميوه به صورت کامل بايد مصرف شود.

دکتر دهقان منشادی، متخصص غدد و متابولیسم کودکان در تهران

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره