[sbu_post_image]
كلسترول يك ماده چرب است كه اساساً در بدن درست ميشود. كبد آنرا از چربيهاي اشباع شده در غذا ميسازد. كلسترول به مقدار خيلي كم در غذاها يافت ميشود به جز تخم مرغ، جگر، كليه و غذاي دريايي از قبيل ميگو كه اينها حتماً مقداري كلسترول را دارا ميباشند.
ما زمانی که کلسترول خون افزایش پیدا می کند، چربی خون در سطح رگ رسوب می کند. نهایتاً این رسوب ها جریان طبیعی خون را دچار مشکل می کنند و در این حالت، قلب شما به اندازه ی کافی خون غنی از اکسیژن دریافت نخواهد کرد و خطر حمله قلبی افزایش خواهد یافت.
كلسترول نقش حياتي را در كاركرد ديوارههاي سلولي در سراسر بدن بازي ميكند. همچنين مادهاي است كه بدن براي ساخت ساير مواد شيميايي حياتي از آن استفاده ميكند. به هر حال كلسترول خيلي بالا خطر ابتلا به بيماري عروق قلبي (بيماري عروق كرونر) را ميتواند افزايش بدهد.
كلسترول يك سيستم انتقال مخصوص براي رسيدن به تمام سلولهايي كه به آن احتياج دارند را داراست. سيستم انتقال، از گردش خون به عنوان سيستم جادهاي و از پروتئينها به عنوان وسائل نقليهاش استفاده ميكند. اين تركيب كلسترول و پروتئينها ليپوپروتئين ناميده ميشود.
ویتامینE موجود در سبوس برنج، میزان کل کلسترول را تا 42 درصد و میزان کلسترول بد خون را تا 62 درصد در موشهای صحرایی کاهش میدهد.
به نظر میرسد خواص آنتی اکسیدان عصارهی سبوس برنج که سرشار از ویتامین E یا A است از تمام ترکیبات ویتامین E که تا کنون آزمایش شده است، بیشتر باشد. موثرترین مقدار ویتامین E برای شخص با وزن نسبی 77 کیلوگرم، 560 واحد روزانه است؛ در حالی که مقدار روزانهی تجویزی این واکسن تاکنون 400 واحد بوده است.
منبع: پارسی طب 1 ، پارسی طب 2