کاهش عوارض بلوغ زودرس در نوجوانان

[sbu_post_image]

بلوغ زودرس و دیررس هم برای والدین و هم برای فرزندان آنها مشکلاتی را در بر دارد و موجب ایجاد استرس در آنها خواهد شد. والدین باید با ایجاد رابطه عاطفی با فرزندان خود عوارض ناشی از بلوغ زودرس جنسی را به حداقل برسانند. ایجاد رابطه صمیمانه با فرزندان از سوی والدین و هم‌چنین توجه به نقش معلمان در جلوگیری از بروز رفتارهای نابهنجار و مخرب می‌تواند به کاهش عوارض بلوغ زودرس در نوجوان کمک کند.

عوارض ناشی از بلوغ زودرس

افرادی که با بلوغ زودرس مواجه می‌شوند، ممکن است از نظر روانی با مشکلات زیادی روبرو شوند. این امر می‌تواند باعث ایجاد اضطراب شدید در این افراد و والدین آنها شود، زیرا رشد اندام‌ها و ظهور علائم بلوغ در نوجوانان کم‌سن می‌تواند باعث مشکلات رفتاری و هیجانی، اختلالات خلقی و شخصیتی، تغییر در تعاملات اجتماعی و عدم تمرکز در مدرسه شود. علاوه بر این، بلوغ زودرس ممکن است باعث ایجاد استرس‌های مربوط به دوره جوانی در فرد شود و ارتباطات اجتماعی او را تحت تاثیر قرار دهد. این موضوع می‌تواند منجر به انزوای نوجوان شود و باعث شود که او نتواند مشکلات خود را به والدینش اعلام کند. به همین دلیل، والدین باید انتظار نشانه‌های بلوغ زودرس را داشته و با فرزندان خود در مورد این موضوع صحبت کنند تا آنها اطلاعات صحیح و کاملی در این زمینه داشته باشند.

نوجوانانی که با بلوغ زودرس روبرو می‌شوند، احتمال مبتلا شدن به اضطراب و افسردگی نسبت به همتایان خود را بیشتر دارند. آنها ممکن است با مشکلاتی همچون آزار جسمانی، سیگار کشیدن، تجربه‌های جنسی زودرس و کاهش عملکرد تحصیلی مواجه شوند. در دخترانی که بلوغ زودرس داشته‌اند، عزت نفس پایین و تصویر بدنی نادرست نیز مشاهده می‌شود.

نقش والدین در کاهش عوارض بلوغ زودرس نوجوانان

بلوغ طبیعی یک فرآیند طبیعی است که در آن صفات جنسی ثانویه در افراد ظاهر می‌شود و قابلیت باروری نیز برقرار می‌شود. تغییرات فیزیکی در دوران بلوغ ناشی از تحریک غده هیپوتالاموس در مغز، ایجاد تحریک در اعضای جنسی و ترشح هورمون‌های جنسی است. اما بلوغ زودرس به معنای ظاهر شدن علائم بلوغ فیزیکی و هورمونی قبل از سن 8 سال در دختران و 9 سال در پسران است، طبق تعریف‌های اپیدمیولوژیک.

والدین باید با ایجاد یک رابطه صادقانه و دوستانه با دختر یا پسر خود که با بلوغ زودرس مواجه شده است، به او توضیح دهند که پیدایش این تغییرات در چه سنی طبیعی است و چه مراقبت‌ها و درمان‌هایی ضروری است. ارتباط والدین با مربیان و معلمان آموزشی فرزند، در برقراری ارتباط دوستانه این کودکان با هم سن و سال‌های خود بسیار حیاتی است. در محیط مدرسه، عدم توجه به شرایط جسمی و روحی این کودکان می‌تواند منجر به مشکلات روانی جدی شود. بنابراین، معلمان آگاه و دلسوز در برقراری ارتباط طبیعی بین این کودکان و همکلاسی‌هایشان نقش کلیدی در کاهش عوارض بلوغ زودرس در نوجوانان دارند.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” درمان بلوغ زودرس ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بلوغ زودرس مطالعه فرمایید.

منبع: برترین ها. آکایران. اطلاعات

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره