[sbu_post_image]
چاقی کم کاری تیروئید یك بیماری مزمن است و درمان آن مثل هر بیماری مزمن دیگری نیاز به زمان دارد. چاقی با بسیاری از بیماریها چه مستقیم و چه غیرمستقیم ارتباط دارد مانند: کم کاری تیروئید، هیپرتانسیون (افزایش فشار خون)، آترواسكلروز (سختشدن جدار رگها)، بیماریهای كبدی و صفراوی (بیشتر سنگ كیسة صفرا)، آرتریتها از جمله آرتروز (استخوانهای هر شخص برای وزن سلامت او طراحی شده است)، اختلالات تنفسی، نقرس، واریس، نازایی، مسمومیت حاملگی، هیرسوتیسم (پرمویی زنان)، چربی بالای خون، فتق و از همه مهمتر احساس محرومیت اجتماعی و حقارت (البته در چاقیهای شدید)
درمان چاقی کم کاری تیروئید
توصیه میشود که در درمان چاقی ناشی از کمکاری تیروئید از مصرف داروها پرهیز کنید، زیرا داروها غذا نیستند و ممکن است عوارض جانبی داشته باشند. همچنین، در درمان چاقی ناشی از کمکاری تیروئید، نباید عجله کرد و بهتر است کاهش وزن را به صورت تدریجی و با رژیم غذایی انجام داد، زیرا این روش قابل تحملتر است و عوارض کمتری دارد و به طور تقریبی غیرقابل بازگشت است.
اگرچه ادعاهای فراوانی در مورد رژیم غذایی برای چاقی کمکاری تیروئید وجود دارد، اما هیچ شواهد عینی معتبری وجود ندارد که نشان دهد مصرف یا پرهیز از غذاهای خاصی واقعاً بهبود عملکرد تیروئید را به همراه دارد. بنابراین، اگر دچار چاقی ناشی از کمکاری تیروئید هستید، بهتر است داروهای هورمونی جایگزین را طبق تجویز پزشک مصرف کنید. این داروها عمدتاً با معده خالی مصرف میشوند. همچنین، باید توجه داشت که مصرف بیش از حد فیبر غذایی ممکن است جذب هورمونهای سنتتیک تیروئید را مختل کند.
همچنین، برخی از مکملهای غذایی و درمانها نیز ممکن است دارای اثرات مختل کننده باشند، از جمله:
– گردو
– آرد لوبیای سویا
– غذاهای حاوی بذر کتان
– مکملهای حاوی آهن یا مولتی ویتامینی حاوی آهن
– آنتیاسیدهای حاوی آلومینیوم و یا منیزیوم
– برخی داروهای کاهنده کلسترول مانند کلستیرامین و کلستیپول
برای پیشگیری از تداخلات نامطلوب بالقوه، باید از مصرف موارد مذکور خودداری نمایید یا آنها را چندین ساعت قبل یا بعد از مصرف داروهای تیروئیدی مصرف نمایید.
رژیم غذایی مناسب برای چاقی کمکاری تیروئید، یک رژیم سالم و متوازن است که نیازهای بدن را برای حفظ عملکرد مطلوب بدن تامین مینماید. الگوی غذایی مطلوب برای درمان چاقی کمکاری تیروئید شامل مصرف غذاهای غنی از یُد در کنار کاهش مصرف غذاهای گواتروژن میباشد. این الگوی غذایی به کاهش علایم و عوارض مرتبط با مشکلات تیروئیدی کمک مینماید.
خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” تاثیر هورمون تیروئید بر چاقی ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه چاقی تیروئید مطالعه فرمایید.
منبع: تغذیه و تندرستی. پزشک شما