چاقی در بلوغ زودرس

‌[sbu_post_image]

بلوغ زودرس در دختران، 5 برابر شايع‌ تر از پسرها است. در بعضي دخترها، علت خاصي براي بلوغ زودرس ديده نمي ‌شود و بيشتر جنبه خانوادگي دارد و در‌ ‌ساير افراد خانواده (مادر يا خواهران وي) نيز چنين حالتي ديده مي ‌شود ولي در مواردي بيماري ‌هاي مهم دستگاه عصبي مرکزي مثل تومورهاي مختلف، عفونت و التهاب مغز‌ ‌يا ضربه به جمجمه مي ‌تواند اين حالت را ايجاد کند.

بسياري از پدر و مادرها نگران‌ پديده‌ اي در فرزندان شان هستند به نام بلوغ زودرس و اين که مي ‌خواهند بدانند با اين پديده چگونه بايد برخورد علمي و درست داشته باشند.

ظاهر ‌شدن علائم بلوغ‌ ‌از نظر فيزيکي و هورموني در دختران قبل از 8 سالگي و در پسران قبل از 9 سالگي، ‌بلوغ زودرس ناميده مي‌ شود. ابتدا اين کودکان بلندتر از هم سن‌ هاي خود هستند ‌ولي به ‌دليل بلوغ زودرس، ‌در نهايت قد کوتاه‌ تري در‌ ‌بلوغ خواهند داشت.

تاثیر بلوغ زودرس بر چاقی

طبق آزمايش‌ ها و تحقيقات انجام شده، هم در مورد پسران و هم در مورد دختران، چاقي و بلوغ جنسي در ارتباط با يکديگر هستند، اما اين وابستگي و ارتباط با يکديگر متفاوت است؛ از اين لحاظ که در دختران ارتباط مثبت و در پسران ارتباطي منفي بين اين دو وجود دارد؛ به اين معني که دختران با بلوغ جنسي زودرس، چاق ‌تر از حد معمول اما پسران مبتلا به بلوغ زودرس، لاغرتر از حد معمول‌ هستند. در هر دو مورد، به محض مشاهده ي چاقي يا لاغري غير عادي، بايد آزمايش‌ ها و ملاحظات مربوط به بلوغ زودرس را انجام داد.

تشخیص بلوغ زودرس

گاهي کيست‌ هاي تخمداني با توليد‌ ‌هورمون‌ هاي جنسي زنانه باعث بلوغ زودرس مي ‌شوند. در پسرها بيماري ‌هاي زمينه ‌اي مثل تومورهاي سيستم عصبي مرکزي، بيشتر شايع است. لذا در‌ ‌اين کودکان(پسر يا دختر) بررسي مغز با M.R.I حتماً انجام‌ ‌مي ‌شود. سونوگرافي از تخمدان‌ ها و شکم و بررسي آزمايشگاهي هورمون ‌هاي مختلف و تعيين سن استخواني نيز اغلب انجام مي ‌شود. در صورت طبيعي بودن معاينات و آزمايش ‌ها، حتماً بايد هر 6 ماه يک بار از سوي پزشک بررسي انجام شود.

منبع: تبیان

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره