پیشگیری از کوتاهی قد

[sbu_post_image]

زمینه ژنتیکی کوتاهی قد عاملی است که قابل تغییر نیست و بنابراین پیشگیری از کوتاهی قد در مواردی که به علت عوامل ارثی باشد، مقدور نیست. اما اگر کوتاهی قد ناشی از عوامل تغذیه‌ای، کمبود هورمون رشد یا بیماری‌های زمینه‌ای باشد، می‌توان پیش از بسته شدن صفحات رشد استخوانی اقداماتی را انجام داد. در این صورت مراجعه به پزشک  متخصص غدد برای تشخیص علت کوتاهی قد ضروری است. پزشک معمولا برای بررسی علل کوتاهی قد به انجام یک سری آزمایش‌های طبی و نیز معاینات بالینی و ارزیابی رشد می‌پردازد. تست‌های عملکرد غده هیپوفیز و نیز عملکرد غده تیروئید از آن جمله‌اند. گاهی نیز برخی بیماری‌های مزمن مانند دیابت جز اختلال رشد علامت مشخصه دیگری نشان نمی‌دهد. به همین دلیل مراجعه به پزشک در این موارد به والدین کمک می‌کند که علت اختلال افزایش قد فرزندشان را بفهمند.

در حقیقت مهم‌ترین قدم برای پیشگیری از کوتاهی قد، کشف علت آن در دوران نوجوانی است. اگر علت طبی و بیماری خاصی مثل کم‌کاری تیروئید، دیابت یا کاهش هورمون رشد وجود نداشته باشد و با توجه به قد پدر و مادر، کوتاهی قد فرزند جنبه ژنتیکی نیز نداشته باشد، پزشک برای او مکمل‌های رشد و تغذیه را تجویز می‌کند.

در بسیاری موارد، والدین در مراجعه به پزشک متخصص افزایش قد اصرار می‌کنند و از وی می‌خواهند که برای فرزند نوجوانشان هورمون رشد تجویز کند تا با تزریق این آمپول‌های حاوی هورمون رشد بلندتر شوند. در حالی که از عوارض کوتاه مدت و بلندمدت این داروها بی‌اطلاعند. پزشکان تنها در صورتی تزریق هورمون رشد را مجاز می‌دانند که بر طبق آزمایشات طبی اثبات شده باشد که هورمون رشد کافی در بدن فرد تولید نمی‌شود و در ضمن صفحات رشد استخوانی هنوز بسته نشده باشند. بدیهی است که اگر صفحات رشد استخوان‌ها بسته باشند دیگر از هیچ طریقی انتظار افزایش قد و پاسخ به هورمون رشد نمی‌رود.

تنها به شما توصیه می‌کنیم برای پیشگیری از کوتاهی قد و اینکه انتهای ستون فقرات شما قد شما را کوتاه‌تر از آنچه هستید نکند، انجام ورزش‌های کششی را جدی بگیرید. از طرفی تغذیه صحیح و مصرف کافی کلسیم از رژیم‌های غذایی حاوی شیر و لبنیات به استخوان‌های شما استحکام می‌بخشد تا قامتتان همیشه راست بماند. اگرچه امروزه از نوعی عمل جراحی ارتوپدی برای افزایش قد در محافل نام برده می‌شود، اما داستان جراحی افزایش قد به همین سادگی هم نیست.

آشنایی با روش های افزایش قد (کلیک کنید)

منبع: جام جم آنلاین

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره