نقش ورزش در افزایش رشد قد

[sbu_post_image]

در دوران زندگی ورزش و فعالیت های بدنی برحسب سن، جنس و وضع سلامتی بدن فرق می کند مثلاً در جوانی باید عضلات را قوی و محکم کرد تا سنین بالاتر به آسانی دچار رخوت و سستی نگردند و از چهل سالگی به بعد دیگر نباید دربند تحکیم عضلات و حفظ زیبایی اندام بود بلکه ورزش را باید به منظور حفظ سلامت و طول عمر انجام داد و از پنجاه سالگی به بعد باید سعی کرد هر قدر ممکن است پیری را به عقب انداخت و از عوارض آن جلوگیری نمود. قابلیت و زمان برای برگشتن به وضع طبیعی بعد از ورزش راهنمای خوبی برای تعیین مقدار و شدت ورزش در هر سنی است. برگشتن به وضع طبیعی بایستی سریع باشد. در صورتی که ده دقیقه بعد از متوقف نمودن وررزش، هنوز تنفس و ضربان قلب ورزشکار به وضع عادی برنگشته و یا تا روز بعد هنوز خسته باشد، ورزش انجام شده، بسیار شدید و طولانی بوده است و در مدت یا نوع آن باید تجدید نظر شود.

زمان مناسب برای ورزش کردن برای افزایش قد

زمان ورزش کردن نیز باید طوری انتخاب گردد که در فعالیت قسمتهای مختلف بدن عوارض نامطلوب بر جای نگذارد، مثلاً ورزش بلافاصله پس از صرف غذا موجب اختلال در کار معده و سوء هاضمه می گردد. در سن مدرسه، یعنی از ابتدای 6 سالگی، ورزش برای افزایش قد ورزشهایی است که سبب تصحیح حالتهای بدن و افزایش قد شوند و بازیهایی که در جریان آن بچه می جهد و می دود مناسب است. بعد از 12 سالگی علاوه بر تعلیم ورزش، باید بازیهای ورزشی را بدون مسابقه و حداکثر تا حد رقابت شروع نمود. اشخاصی که در انجام این ورزشها شرکت می کنند باید دقیقاً مراقبت شوند، زیرا جوانان همیشه تمایل دارند و می خواهند از حدود امکاناتشان تجاوز کنند.

افزایش قد با ورزش در سن بلوغ

مسابقه های ورزشی را می توان از ابتدای هجده سالگی شروع نمود. در سن بلوغ به شرطی که مورد غیرمجازی وجود نداشته باشد می توان تمام انواع ورزشها را تمرین نمود. ورزش منظم در سن بلوغ باعث افزایش قد، پهنای شانه ها و قدرت عضلانی بیش از آنچه در دوران بلوغ ناشی می شود، می گردد. بعد از چهل سالگی باید ورزشهای مربوط به موضع و قسمتی از بدن، انجام شده و از خسته شدن زیاد تا حدی که نفس ببرد اجتناب شود. بازیهای سخت ورزشی و ورزشهایی که احتیاج به سرعت دارند، باید ترک شوند. ورزشها با ملایمت انجام گرفته و همیشه باید فواصل استراحت در بین آنها وجود داشته باشد.

ورزش و حرکت موجب عقب انداختن دوران پیری می باشد و سالمندانی که ورزش می کنند از سلامتی و نشاط بیشتری برخوردار می باشند. بنابراین یکی از مؤثرترین روشهای پیشگیری اختلالهای دوران سالمندی، ورزش و تربیت بدنی است. البته منظور از ورزش تمرین های خسته کننده نیست، بلکه حرکتهای ملایمی است که برای سالمندان مناسب باشد. شنای ملایم، و پیاده روی، ورزشهای مناسبی برای سالمندان می باشند. خانم ها و دوشیزگان بایستی ورزشهایی را انتخاب کنند که حداقل تلاش بدنی را داشته باشند و از انجام ورزشهای سنگین مانند وزنه برداری، بوکس و کشتی خودداری نمایند. ورزشهایی که این شرایط را برای خانم ها و دوشیزگان به بهترین نحو تأمین می کند عبارت اند از پیاده روی در هوای آزاد، اسکی، تنیس، والیبال، بسکتبال، هندبال، سواری، شنا، قایقرانی، ماهیگیری و باغبانی. رقص موزون توأم با موزیک، به خصوص برای دختران جوان مناسب است.

ورزش باید در تمام عمر، با توجه به سن، جنس و وضع جسمانی بدن به طور مداوم انجام گیرد. مگر در مواردی که علایم واضح یک عیب عضوی در فرد وجود داشته باشد و طبق نظریه ی کمیسیون طبی کمیته ی ملی ورزش، هرگونه فعالیت بدنی و ورزش به طور دائم و یا موقت غیر مجاز می گردد. همانقدر که تمرین بهداشتی و صحیح مفید است، افراط در تمرین نیز به طور یقین مضر می باشد که از عوارض نامطلوب آن خستگی و احساس درد در بدن، تغییرات در خلق و خوی و ناراحتی های قلب و عروق قابل ذکرند.

با زیاد شدن فرآورده های ماشینی، کارهای دستی دوباره رواج پیدا کرده است و ما اشیاء ساخته دست را چون گنجینه ای حفظ می کنیم. هنرهایی مانند قلابدوزی، بافندگی، پنبه دوزی و امثال آن دوباره زنده شده و مورد توجه قرار گرفته اند. سرانجام انواع تفریح های سالم و شادی آور در ایام فراغت، انسان را عادت می دهد تا در رهایی از گرفتاریها و ناراحتی ها و تقویت بهداشت روحی و روانی خود، نقش تفریح را همواره مد نظر داشته و انرژی خود را در ایام بی کاری به سوی فعالیت های بیهوده منحرف نسازد.

آشنایی با روش های افزایش قد (کلیک کنید)

منبع: کتاب بلند قد شویم

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره