[sbu_post_image]
چربی خون عبارتست از بالا رفتن مقدار تریگلیسرید یا کلسترول از مقدار طبیعی آنها در خون. میزان این مواد در خون در اثر مصرف مواد غذایی بیش از میزان مورد نیاز یا هنگام بروز اختلال در سوخت و ساز چربی، افزایش مییابد.
علایم و نشانه های چربی بالای خون
از علائم چربی خون میتوان گفت که گاهی اوقات سرگیجه، وزوز گوش، درد بازوی چپ، سنگین شدن دست، داغی کف پا، گرفتگی در جناغ سینه و… وجود دارد و گاهی نیز بدون وجود چنین علائمی با آزمایش دادن مشخّص می شود که فردی مبتلا به چربی بالای خون است. البته این علایم اختصاصی برای چربی بالای خون نیستند و بروز آنها لزوما به معنای چربی بالا نیست و در بیماریهای دیگر نیز ممکن است دیده شوند.
افزایش چربی خون با تجمع در دیواره رگها، تنگی آنها را به دنبال دارد و به همین دلیل باعث افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی، درد قفسه سینه و گرفتگی عروق میشود.
درمان به موقع و مناسب افزایش چربی خون، نه تنها قادر است از تنگی عروق قلبی جلوگیری کند، بلکه میتواند از پیشرفت آن نیز جلوگیری کرده و حتی باعث بهبود آن شود. به طور کلی، عموم افراد جامعه باید از سن 20سالگی نسبت به آزمایش چربی خون خود اقدام کنند. چنانچه سطح چربی خون شما طبیعی است، هر پنج سال یک بار (از سن 20 سالگی به بعد) و در صورت بالا بودن چربی خون، باید هر دو تا شش ماه، یک بار چربی خون خود را آزمایش کنید. به منظور حذف اثر چربی موجود در غذا، ضروری است آزمایش چربی خون پس از 12 تا 14 ساعت ناشتا بودن انجام شود. این کار دقت آزمایش را افزایش میدهد.
مراقبت از چربی خون
هوشیار باشید که افراد لاغر هم به کلسترول بالا دچار میشوند. خطر ابتلا به بیماری قلب و عروق و بروز حمله قلبی را میتوان با ایجاد تغییرات غذایی که موجب کاهش چربی خون میشود، کاهش داد.
باید به دقت غذاهای روزانه خود را بررسی کنید. این کار را حتی زمانی که غذاهای بیرون از منزل را مصرف میکنید نیز انجام دهید. انتخاب غذاهای کم چربی به معنی خوردن تنها نان و آب نیست. شما میتوانید غذاهای متنوع و لذتبخشی میل کنید.
منبع: بیتوته