[sbu_post_image]
نزدیک به ۹۰ تا ۹۵ درصد مبتلایان به دیابت، دچار دیابت نوع 2 هستند. بدن مبتلایان به دیابت نوع دو، نسبت به انسولین تولیدی خود مقاوم می شود و با اینکه انسولین مورد نیاز، در بدن موجود است، کارایی نخواهد داشت. با افزایش سطح انسولین، بدن تولید این هورمون را به صورت خودکار کم کرده و این موضوع نیز افزایش میزان گلوکز در خون را تشدید می کند.
پیش دیابت زمانی رخ میدهد که قند خون بالاتر از حد طبیعی باشد، اما میزان آن بهقدری بالا نیست که جزء علائم دیابت محسوب شود. باگذشت زمان، پیش دیابت میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد، همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش میدهد.
افراد کهنسال، چاق یا کم تحرک بیشتر از سایرین در معرض خطر بروز این نوع از دیابت قرار دارند. نشانه های دیابت نوع دو، بسیار به نوع یک شبیه است مثل:
- عدم وابستگي به انسولين
- سطح انسولين طبيعي يا كم و در اوايل بيماري حتي افزايش دارد.
- اكثر افرادی که به این نوع از دیابت مبتلا هستند چاقند (حتي بچه ها)
- عدم وابستگي به سيستم ايمني
- تشخيص آن بطور اتفاقي است.
اما این نشانه ها به تدریج و طی بازه زمانی طولانی تری ظاهر می شوند و عبارتند از:
– خستگی مفرط
– افزایش دفعات ادرار
– تشنگی مفرط
– گرسنگی
– کاهش وزن
– تار بینی
– افزایش زمان بهبود زخم ها
– عفونت های سطحی
برخی افراد با رژیم های غذایی و تمرین های منظم ورزشی، توانایی خود را در درمان دیابت نوع 2 نشان داده اند. در برخی موارد نیز، بیماران به طور کلی بهبود می یابند. البته برخی از مبتلایان به این نوع دیابت نیز مجبور به مصرف انسولین می شوند و برای تحت کنترل گرفتن میزان گلوکز خون، باید تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرند.
کتاب راهنمای دیابت نوع ۱ در کودکان و نوجوانان از خانم زهرا سعید رضایی کارشناس تغذیه و خانم دکتر قائمی