[sbu_post_image]
شروع غذای كمكی با سادهترین مواد غذایی باید باشد كه در عین حال كه انرژی لازم را دارد كمترین اثر آلرژنی را داشته باشد. اگر در پایان 6 ماهگی غذای كمكی آغاز میشود بهتر است مادر مثلا فرنی را با شیر خود درست كند و موادی كه در آن استفاده میشود در درجه اول باید برنج باشد زیرا آلرژن بودن آن از هر ماده دیگری كمتر است.
دادن گندم را باید تا پایان 8 ماهگی به تاخیر انداخت. اگر شیر مادر كفاف ندهد میتوان فرنی را با شیر پاستوریزه یا شیر گاو یا شیرهای مدتدار درست كرد. بادام را نیز میتوان آسیاب كرد تا دانههای آن قابل هضم باشد. میتوان حریره بادام را از صافی رد كرد و شیره آن را به شیرخوار داد. مواد را به قدری ریز كنید كه خوردن آن برای شیرخوار راحت باشد. بهتر است خود مواد جامد را هم به شیرخوار داد زیرا شیره آن بیشتر روغن و مواد جامد آن حاوی پروتئین است. بعد از فرنی و حریره نیز میتوان به شیرخوار سوپ داد. در سوپ باید از سادهترین مواد استفاده كنیم. به عنوان نمونه مقداری هویج، برنج و گوشت گوسفند را باید به حدی پخت كه بتوان آن را له كرد تا قابل بلعیدن باشد.
بهتر است در ابتدا فرنی، حریره یا سوپ رقیقتر باشد و غلظت آن كمی از شیر مادر بیشتر باشد. به مرور میتوان غلظت آن را بیشتر كرد و در مدت كوتاهی به غلظتی شبیه هلیم رساند كه به آسانی از قاشق نریزد. هر چه غذا رقیقتر باشد كالری آن كمتر است. به هر حال تمامی مواد غذایی را میتوان به مرور به كودك داد و اولویت بر آن است كه غذاهایی به شیرخوار داد كه كمترین اثر آلرژیزایی و بیشترین میزان كالری و مواد مغذی را داشته باشد. مثلا میوه خیلی پركالری نیست و به عنوان اولین مواد غذایی مطلوب نیست. با این حال اگر مادر به دلایلی دوست دارد كه به فرزندش میوه بدهد میتواند كمی موز رسیده را له كرده و به او بدهد. بین هر ماده غذایی كه به كودك میدهیم بهتر است 5 روز فاصله بگذاریم یعنی غذای كمكی را از فرنی شروع كنیم، 5 روز بعد حریره و 5 روز بعد سوپ بعد از چند هفته مادر این فرصت را دارد كه تمامی مواد غذایی را به مرور به فرزندش بدهد.
منبع: بیتوته