[sbu_post_image]
کاهش تراکم استخوان با درمان بلوغ زودرس گزارش شده ولی بعضی مطالعات تراکم طبیعی استخوان در حین و بعد از درمان را اثبات کرده اندافزایشBMIبا درما ن نیز گزارش شده که مورد بحث است . در تعداد کمی از بیما ران دررفتگی سراستخوان ران گزارش شده است.
درمان جراحی
وقتی امکان پذیر باشد جهت تومورهاي سیستم عصبی مرکزي به کار میرود. اشعه درمانی، اغلب بعنوان درمان اولیه و یا مکمل درمان جراحی براي تومورهاي سیستم عصبی مرکزي به کار میرود.
سایر درمانها در بلوغ زودرس مرکزی
در مواردي که به علل مختلف مثل هزینه درمان و یا عدم تحمل دارویی از اگونیستهايGnRHاستفاده نمی شود ، روشهاي درمانی دیگرشامل مدروکسی پروژسترون استات خوراکی و یا تزریقی و سیپروترون استات در هر دو جنس استفاده میشود و لاز م به ذکر است این دو دارو روي افزایش قد نهایی تاثیري ندارند.
-
درمان دارویی کیستهای اتونوم تخمدان
درمان این بیماران با مدروکسی پروژسترون استات، ترجیحاً خوراکی، انجام میشود. مدروکسی پروژسترون استات اثر مستقیم روي تولید استروژن از طریق مهار آنزیم 3 بتا هیدروکسی استروئید دهیدوژناز نوعIIدارد. همچنین اثر ممانعت کننده از ترشح ضرباندارLHRHنیز دارد که درکیستهاي اتونوم تخمدان این اثر مد نظر نیست مگر بلوغ زودرس مرکزي ثانویه، شروع شده باشد. دوز مدروکسی پروژسترون استات بصورت قرص خوراکی 5 تا 20 میلی گرم دو بار در روز است. عوارض آن به علت اثرات شبیه گلوکوکورتیکوئیدهاافزایش اشتها، افزایش وزن، فشارخون و ظاهر شبیه کوشینگ است. میتوان از آمپولهاي طویل الاثر دپو پروورا هر 2هفته 100 تا 200 میلی گرم عضلانی استفاده نمود که این روش کمتر استفاده میشود.
-
درمان دارویی در تستوتوکسیکوز فامیلی
مدروکسی پروژسترون استات با مهار نوعII -3 بتا هیدروکسی استرویید دهیدروژناز از ساخت تستوسترون ممانعت بعمل میآورد و با مقدا ر5تا20میلی گرم خوراکی 2 بار در روز استفاده میشود. سایر درمانها شامل: کتوکونازول که ساخت تستوسترون را در مراحل متعدد آنزیمی متوقف می کند با دو ز 20 میلی گرم هر 8 تا 12 ساعت خوراکی به کار میرود. عوارض کتوکونازول شامل صدمات کبدي که بندرت شدید هستند، صدمات کلیوي، راش جلدي و پنومونی بینابینی است.
آنتی آندروژن مثل اسپیرونولاکتون، فلوتامایدهمراه با ممانعت کننده آروماتاز مثل لتروزول ) جهت جلوگیري از تبدیل آندروژن به استروژن وجلوگیري از اثرات استروژن روي پیشرفت سن استخوانی) نیز به کار رفته است. درمان بلوغ زودرس در اثر انواع هیپرپلازي مادرزادي آدرنال، با گلوکوکورتیکوئیدها و مینرالوکورتیکوئیدها است تماس طولانی مدت با آندروژن هاممکن است موجب بلوغ زودرس حقیقی(مرکزي) شود که در این موارد درمان با اگونیست. GnRH ممکن است لازم باشد. در سندروم مک کون آلبرایت از ممانعت کنندههاي آروماتاز مثل لتروزول استفاده میشود.