[sbu_post_image]
قد نهایی افراد به وراثت و محیط وابسته است، بنابراین تصور این که قد نهایی فقط به زمینه ارثی مربوط می شود،غلط است و عوامل محیطی مانند ورزش، تغذیه، وضعیت خواب، بیماری و استرس بر رشد قد نیز تاثیرگذار هستند.
معمولا اوج رشد قدی در حوالی بلوغ رخ میدهد و در صورت بروز بلوغ زودرس، فرد، قد کوتاهتری خواهد داشت. سن افزایش قد افراد معمولا بین سنین ۱۶ تا ۱۸ سالگی است که کم کم بعد از سن ۱۸ سالگی، دیگر افزایش قدی روی نمی دهد مگر این که بلوغ آنها دیرتر شروع شده باشد و امکان دارد که تا ۲۰ سالگی ادامه داشته باشد.
کودکی سن بسیار حساسی است و اغلب رشد فرد در این سنین بیشترین سرعت را دارد. در صورتی که کودک از فعالیت و تغذیه مناسب برخوردار باشد به حداکثر توان رشدی خود دست مییابد همچنین بیشترین شانس برای افزایش طول قد افراد تا قبل از بسته شدن صفحات رشد وجود دارد و پس از آن سختتر میتوان کاری کرد.
عوامل موثر بر رشد و افزایش قد
مقدار و نوع غذاهای مصرفی بر روی قد ،رشد و سلامت افراد تاثیر گذار است. غذاهای نشاسته ای مانند سیب زمینی تنوری، نان و مربا، اسپاگتی یا غلات آماده مصرف انتخاب های مناسبی هستند ولی غذاهایی که مقدار قند یا شکر زیادی دارند مناسب نیستند.
استخوانها برای رشد نیاز به کلسیم، فسفر، منیزیم و ید دارند همچنین عضلات برای رشد به پروتئین و کربوهیدرات ها نیازمندند بنابراین برای بلند شدن قد و رشد استخوان ها و عضلات، رژیم معمول باید غنی از موادی مانند فسفر، منیزیم، غذاهای دریایی، پروتئین ها و کربو هیدراتها باشد.
افراد نباید فریب تبلیغات ماهوارهای مبنی بر افزایش قد با مصرف داروهای معرفی شده را بخورند زیرا حداکثر تا سن ۲۰ سالگی صفحات رشد استخوان بسته شده و هیچ دارویی حتی هورمون رشد نیز تاثیری بر افزایش قد آنها ندارد.
هر فردی که مایل است قد خود را فزایش دهد باید پروتئین مورد نیازش را هر روز و به خصوص چند مرحله در طول روز دریافت کند. بهتر است پروتئین مصرفی از منابع پروتئین حیوانی باشد مثل : گوشت گوسفند و گاو، مرغ و ماهی، تخم مرغ و شیر.
برای آشنایی با تاثیر تغذیه بر افزایش قد، اینجا را کلیک کنید.
منبع: پایگاه تخصصی افزایش قد