[sbu_post_image]
اگر افراد زنجیره غذایی را رعایت نکنند یا از موادی استفاده کنند که جلوی جذب «روی» را بگیرد (فیتات موجود در غلات یا سبوس غلات که میتواند جلوی جذب روی را بگیرد) ممکن است دچار کمبود روی شوند که کمبود آن در کودکان موجب کوتاهی قد میشود. روی جزو املاح فلزی است که در بدن نقش حیاتی ایفا میکند و در ساختار 200 آنزیم بدن وجود دارد که کمبود آن در این آنزیم ها اختلال ایجاد میکند.
فرآوردههای دامی به ویژه گوشت، دل، جگر، قلوه منبع غنی از روی هستند. همچنین در سبزیهای برگدار مانند کاهو و اسفناج نیز روی یافت میشود.
آجیلهای خام تازه به ویژه تخم کدو منبع روی است و با توجه به روند رشد کودکان یکی از مکملهایی که به کودکان در حال رشد تجویز میشود روی است.
روی، آهن، کلسیم، منیزیم جزو املاح و فلزاتی هستند که در روند انتقال تحریکات عصبی – انقباضی عضلات و استحکام بخشیدن اسکلت بسیار تأثیرگذارند. میزان کافی روی در بدن سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در رویش مو و پوست خوب بسیار موثر است.
تاثیر روی بر افزایش قد
مصرف روی در افرادی که به دلایل ژنتیکی افزایش قد ندارند، تأثیرگذار است.
قد افراد در وهله اول بسته به ژنتیک از شاخه مادری و پدری دارد ولی شرایط محیط در جهت بروز کامل ژنتیک میتواند مساعدکننده یا بازدارنده عمل کند. یعنی اگر به کودکی که ارثیه کافی برای افزایش قد ندارد مکمل روی بدهیم افزایش قد فراتر از ژنتیک وجود ندارد ولی این کودک دچار کوتاه قدی مفرط هم نمیشود.
ویتامین D، روی و کلسیم اگر در زمان مناسب مورد تامین و پایش قرار گیرند، اطمینان بیشتری برای جلوگیری از کوتاهی قد و همچنین افزایش قد میتوانیم داشته باشیم.
برای آشنایی با نقش روی در افزایش قد، اینجا را کلیک کنید.
منبع: عرش نیوز