[sbu_post_image]
عدم افزایش قد کودک به این معنی نیست که حتما سلامتی کودک دچار مشکل است. شاید او کوتاهی خود را از والدینش به ارث برده باشد. یا شاید جزو افرادی باشد که افزایش قد آنها دیر آغاز می شود و در سن بلوغ به بالاترین درجه رشد خود خواهند رسید. البته گاهی مواقع، کوتاهی قد کودکان در نتیجه بیماری هایی است که به آن دچار هستند. بیماری هایی که باید آنها را درمان کرد. اگر متوجه شدید قد و جثه کودک از همسالان خود کوچک تر است یا روند افزایش قد او به طور ناگهانی متوقف شده است، حتما او را نزد پزشک متخصص غدد افزایش قد ببرید. پزشکان می توانند به درستی دلیل این کوتاهی را تشخیص دهند.
افزایش قد در بیشتر مواقع مساله ای ارثی و خانوادگی است. بنابراین، پزشک متخصص غدد با بررسی پیشینه خانوادگی فرد از خواهر و برادر گرفته تا پدر، مادر، عمه، دایی، خاله و عمو، همه را بررسی می کند و میانگین آن رقمی می شود که نشان دهنده قد کودک است. اگر پزشک این اطلاعات را نداشته باشد، با توجه به سن و جنسیت و مقایسه با همسالان، حدود قد کودک را تعیین می کند. البته پزشک باید در مورد تغذیه کودک نیز از والدین سوالاتی بکند. نوع تغذیه نیز در رشد قد کودک بسیار مهم است.
پزشکان عموما تمرینات ورزشی به کودک می دهند. البته شاید آزمایش خون یا دیگر آزمایشات را نیز برای تشخیص دقیق علت کوتاهی برای کودک تجویز کنند. حتی احتمال درخواست برای انجام آزمایش ایکس نیز وجود دارد تا پزشک ببیند آیا استخوان های کودک به اندازه سنش رشد دارند یا خیر. آزمایشاتی که پزشک برای کودک تجویز می کند، نشان دهنده مشکلات هورمونی یا داخلی هستند.
اگر عدم افزایش قد فرزند شما در نتیجه بیماری های دیرپا و مزمن همچون تیروئید است، باید آن را درمان کنید. با درمان این بیماری ها، روند رشد کودک نیز به حالت عادی باز می گردد. اگر این کوتاهی در نتیجه مشکلات هورمونی است، با مشاوره و تجویز پزشک متخصص غدد افزایش قد باید به او داروهای هورمونی لازم را بدهید. البته باید درمان مناسب و بی خطر را انتخاب کنید و مراقب عوارض جانبی آن روی بدن فرزند خود باشید. هزینه و طولانی یا کوتاه بودن دوره درمان نیز از دیگر مسایلی هستند که باید در نظر داشته باشید.