رشد ریش و سبیل پسران

[sbu_post_image]

ریش و سبیل یکی از علائم مردانگی در آقایان تلقی شده و وجود آن نقش بسیار مهمی در زیبایی صورت و حس اعتماد به نفس یک مرد دارد، بنابراین نداشتن ریش و سبیل به هر دلیلی می تواند فرد را دچار استرس شدیدی کرده و او را به جهت مداوا به سمت انواع درمان های دارویی و یا جراحی برای رشد ریش و سبیل پسران سوق دهد.

تاثیر رژیم غذایی بر رشد ریش و سبیل پسران

رشد ریش و سبیل در پسران به عوامل مختلفی مانند رژیم غذایی، تأثیرات هورمونی در نواحی مختلف بدن و سرشت فرد و سرعت رشد موها در اقسام مختلف بدن بستگی دارد. مصرف یک رژیم غذایی غنی از موادی مانند سیلیس، کلسیم و آهن می‌تواند از ریزش مو جلوگیری یا آن را کاهش دهد. سبزیجات سبز برگی، به خصوص سبزیجات دریایی، منبع خوبی از این املاح مغذی هستند. همچنین، جوی خام نیز یک منبع خوب از سیلیس است و برگه میوه‌ها و آب آلبالو منبع غنی از آهن محسوب می‌شوند.

ریزش مو ممکن است ناشی از مشکلات گوارشی مانند کمبود اسید معده یا کمبود پروتئین، روی و سایر مواد مغذی باشد. سیلیس یکی دیگر از مواد مغذی مهم برای حفظ سلامتی مو و تأثیرگذار بر رشد ریش و سبیل در پسران است که می‌تواند ریزش مو را کاهش دهد. منابع غذایی سیلیس شامل پوست سیب‌زمینی، فلفل سبز و قرمز، خیار و جوانه حبوبات مانند جوانه لوبیا هستند.

در مردان، مصرف رژیم غذایی کم چرب می‌تواند منجر به کاهش ریزش مو شود. همچنین، دانشمندان بر این باورند که با افزایش مقدار هورمون تستوسترون (هورمون مردانه) در مردان در طی دوران بلوغ، احتمال رشد ریش و سبیل افزایش می‌یابد. مصرف رژیم غذایی پرچرب و گوشت به میزان زیاد می‌تواند مقدار تستوسترون را افزایش دهد که ممکن است بر روی فولیکول‌های مو (پیاز مو) تأثیرگذار باشد.

رشد ریش و سبیل پسران در بلوغ

یکی از سوالات متداول مردان در مورد رشد موهای ریش و سبیل این است که آیا ما می‌توانیم تأثیری بر رویش موهای صورت خود داشته باشیم یا خیر؟ به این سؤال باید گفت که رویش موی صورت بر اساس الگوی ژنتیکی و مدت زمان پاسخ به درمان با هورمون تستوسترون استوار است. به عبارت دیگر، رویش موهای صورت به زمان شروع رشد آنها در دوران بلوغ بستگی دارد و همچنین مقدار و مکان رشد مو و کیفیت آنها بر اساس ژنتیک تعیین می‌شود.

بعضی مردان ممکن است موهای ضخیمی داشته باشند و بعد از شروع دوره بلوغ یا درمان با تستوسترون، صورت پُرمویی پیدا کنند، در حالی که بعضی دیگر هیچگاه موی کاملی در صورت خود نخواهند داشت و ممکن است فقط در قسمت چانه و اطراف آن مو داشته باشند. همچنین بعضی ممکن است با طاسی در قسمت ریش روبه‌رو شوند یا ریش آنها به صورت تکه‌ای (Patchy) درآید. این الگوها ارتباط مستقیمی با ویژگی‌های ژنتیکی دارند و ممکن است به نسبت پدری فرد مرتبط نباشند، به عبارت دیگر، این مسئله ممکن است در حالت پُرمویی پدر یا برادر، تکرار نشود. همچنین با توجه به زمان پاسخ متفاوت افراد به درمان با تستوسترون، افراد ممکن است به شکل‌های مختلفی به درمان واکنش نشان دهند.

موی صورت به طور کلی در طی چند سال ضخیم می‌شود و غالباً رشد ریش و سبیل پسران چند سال طول می‌کشد. پس از شروع بلوغ، موهای ضخیم و پرپشتی در صورت آنها دیده می‌شود. بسیاری از آقایان در اوایل دهه دوم زندگی، موهای تکه‌تکه‌ای در صورت خود دارند، اما رویش آنها در اواخر دهه دوم یا اوایل دهه سوم بیشتر می‌شود. همکاری کسانی که برای رویش موی صورت به آنها تستوسترون داده می‌شود، بسیار مهم است زیرا ممکن است این درمان چند سال طول بکشد.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” درمان نداشتن ریش و سبیل آقایان ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه رشد ریش و سبیل پسران مطالعه فرمایید.

منبع: پزشکی. پرشین وی

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره