دیابت و مشکلات پوستی

[sbu_post_image]

بالا رفتن قندخون عفونت را بالا می برد، در افراد دیابتی که انسولین شروع نشده اغلب جوش ها و کورک هایی در پوست ظاهر می شود که با انجام مراقبت های دیابتی لازم علائم برطرف خواهد شد .هم چنین در برخی افراد به علت آسیب های رگ های خونی ناراحتی های پوستی مانند سرخ شدن و نازک شدن پوسته ساق پا دیده می شود .

مشکلات پوستی ناشی از مقاومت به انسولین

مشکلات پوستی مرتبط به دیابت و مقاومت به انسولین عبارتند از:

اکانتوزیس نیگریکانس

نوعی ناراحتی پوستی است که با تیره و ضخیم شدن قسمت هایی از پوست بخصوص بخش هایی که تا می خورند، همراه است. پوست تیره و یا قهوه ای شده و گاهی برجسته می شود که به اصطلاح بحالت مخملی در می آید. غالباً بصورت یک زگیل گوشتی کوچک(wart) بنظر می رسد. این زگیل های گوشتی کوچک در دو طرف یا پشت گردن، زیر بغل- زیر سینه و کشالۀ ران دیده می شوند. در این بیماری غالباً برجستگیهای سر انگشتان ظاهر غیر عادی و مشخصی پیدا می کند. این بیماری بیشتر در افراد دارای اضافه وزن دیده می شود. با اینکه درمان مشخصی برای آن وجود ندارد، اما کاهش وزن بر بهبود این بیماری تأثیر دارد.

مشکلات پوستی ناشی از کاهش جریان خون در پوست

  • مشکلات پوستی مرتبط با بیماری آترواسکلروز

آترواسکلروز(Atherosclerosis)بیماری خطرناکی است که بر اثر تنگ شدن عروق خونی به علت ضخیم شدن جدارۀ رگها و بر اثر تشکیل پلاک ایجاد می شود. اگر چه آترواسکلروز در رگهای اطراف قلب یا نزدیک به قلب ایجاد می شود اما می تواند بروی رگهای خونی سایر قسمت های بدن از جمله رگهای خونی تغذیه کنندۀ پوست نیز تأثیر گذارد.

  • نکروبیوزیس لیپوئیدیکا دیابتیکوروم

پوست نواحی آسیب دیده از این بیماری کاملاً دارای مرز مشخصی است و از قسمت سالم قابل تشخیص است. گاهی این بیماری باعث ایجاد خارش و حساس شدن پوست می شود تا زمانیکه پوست نواحی مذکور ترک برنداشته و به زخم باز تبدیل نشود، نیازی به درمان نیست، اما در صورت ایجاد هر گونه زخم باز، باید سریعاً برای درمان به پزشک مراجعه شود.

  • درموپاتی دیابتی

گاهی اوقات بنام نقطه های براق shin spots نیز نامیده می شود. این بیماری پوستی بر اثر تغییرات رگهای خونی تغذیه کنندۀ پوست ایجاد می شود. درموپاتی بصورت عارضۀ گرد یا بیضی شکل براقی بروی پوست نازک نواحی قدامی و پائینی پاها بصورت لکه های قرمز ظاهر شده که با اسکارهای قهوه ای رنگ خوب می شود . این نواحی غالباً سبب ایجاد خارش یا سوزش یا آسیب دیگری برای فرد نمی شوند و درمان طبی خاصی نیاز ندارد.

  • اسکلروز دیجیتال

ضایعۀ پوستی که در آن پوست دست و انگشتان دست و پا ضخیم ، واکسی و سخت می شود و گاهی سختی بندهای انگشتان را نیز سبب می شود. بهترین درمان این ضایعه مصرف داروهای پائین آورندۀ قندخون بیمار است. استفاده از لوسیونها و مرطوب کننده ها نیز می تواند سبب نرمی پوست شود.

  • اروپتیو اگزانتوماتوزیس

منبع: موسس خیریه طبرستان

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره