درمان کم خوابی در دیابت

[sbu_post_image]

کیفیت خواب نامناسب در افراد مبتلا به دیابت معمولاً به کنترل نامناسب قند خون آنها مرتبط است. افرادی که نتوانند قند خون خود را به خوبی کنترل کنند، بیشتر احتمال ابتلا به عوارض دیابت را دارند و کیفیت زندگی آنها کاهش می‌یابد. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دچار اختلالات خواب شدیدتری هستند و کم‌خوابی می‌تواند آنها را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های دیگر قرار دهد. اختلالات خواب نظیر آپنه انسدادی خواب در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بسیار شایع است، اما با درمان کم‌خوابی در دیابت، این اختلالات تا حدی قابل کنترل هستند.

توجه به این نکته که عوامل متعددی می‌توانند باعث اختلال خواب در افراد مبتلا به دیابت شوند، درمان موفقیت‌آمیز این اختلالات می‌تواند بسیار موثر باشد. برای درمان کم‌خوابی در افراد دیابتی، علاوه بر درمان‌های دارویی، می‌توان از روش‌های آرام‌سازی نیز استفاده کرد.

اقدامات لازم برای درمان کم خوابی در دیابت

1- در هر شب، در یک زمان مشخص به رختخواب بروید، حتی در تعطیلات.

2- رختخواب خود را به آرامی، در تاریکی و با آسایش آماده کنید.

3- از رختخواب برای تماشای تلویزیون یا انجام کار دیگری استفاده نکنید.

4- از مصرف نیکوتین، کافئین و الکل 4-6 ساعت قبل از خواب پرهیز کنید.

5- قبل از خواب هیجان زده نشوید.

6- می‌توانید قبل از خواب حرکات آرام‌سازی بدن داشته باشید، اما از انجام حرکات سنگین ورزشی خودداری کنید.

7- می‌توانید 15 دقیقه قبل از خواب کتاب بخوانید.

8- اگر 15 دقیقه بعد از رفتن به رختخواب خواب نیاورید، خودتان را مجبور به خوابیدن نکنید. بلند شده و به انجام کاری مانند خواندن کتاب یا تماشای تلویزیون بپردازید، و هر زمان که احساس خواب آلودگی کردید، به رختخواب برگردید.

9- از خوردن و نوشیدن قبل از خواب پرهیز کنید، به جز افرادی که به دستور پزشک باید قبل از خواب چیزی بخورند.

10- خوابیدن خود را در اولویت قرار دهید و اجازه ندهید فعالیت‌های روزمره جایگزین آن شود.

درمورد بی‌خوابی ناشی از مشکلات تنفسی، علاوه بر اقدامات کاهش وزن، بهتر است از پزشک خود درمورد درمان دارویی مشاوره بگیرید. برای درد ساق پا و گرفتگی عضلات پا، نیز می‌توانید از داروهای تجویزی پزشک خود استفاده کنید. کنترل قندخون می‌تواند تعداد مراجعات به دستشویی را کاهش دهد و با حرکات آرام‌سازی می‌توانید به یک خواب با کیفیت بهتر دست یابید.

برای افراد مبتلا به دیابت، درمان‌های مداخله‌ای برای کم‌خوابی (هم درمان انسدادی خواب و هم بی‌خوابی) می‌تواند به کنترل بیماری دیابت در این افراد کمک کند. بهبود کیفیت خواب در افراد دیابتی می‌تواند مانند داروی قدرتمندی برای درمان دیابت نوع 2 باشد.

بهبود کیفیت خواب در افراد دیابتی دارای تأثیری مشابه استفاده از داروهای ضد دیابت است. درمان کم‌خوابی در دیابت یا مقاومت مزمن به انسولین می‌تواند در بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مؤثر باشد، زیرا به آنها کمک می‌کند تا بهتر بتوانند به کنترل قندخون خود پردازند.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” اختلالات خواب در دیابت ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ” دیابت و عوارض آن ” مطالعه فرمایید.

منبع: موسسه طبرستان. کلینیک مجازی دیابت

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره