درمان مرض قند

[sbu_post_image]

مرض قند یک بیماری است که همه افراد، بدون توجه به سن و جنس، ممکن است به آن مبتلا شوند و در صورت وجود عوامل موثر، ممکن است به عوارض و علائم دیابت دچار شوند که باید به سرعت تحت درمان قرار گیرند. دیابت یک اختلال متابولیک در بدن است که در آن، تولید انسولین توسط بدن کاهش می‌یابد یا بدن در مقابل انسولین مقاومت نشان می‌دهد، بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند وظایف خود را به درستی انجام دهد.

نقش اصلی انسولین در کاهش سطح قند خون توسط مکانیزم‌های مختلف تعیین می‌شود. دیابت دو نوع اصلی دارد. در دیابت نوع یک، تخریب سلول‌های بتا در پانکراس باعث کاهش تولید انسولین می‌شود، در حالی که در دیابت نوع دو، مقاومت بدن به انسولین وجود دارد که ممکن است در نهایت منجر به تخریب سلول‌های بتای پانکراس و کاهش کامل تولید انسولین شود. در دیابت نوع دو، عوامل ژنتیکی، چاقی و کم‌تحرکی نقش مهمی در ابتلا به این بیماری دارند.

نشانه های مرض قند

نشانه های بیماری دیابت (مرض قند):

1- ادرار بیش از حد، زیرا بدن می­خواهد از قند اضافی خون خلاص شود.
2- احساس خستگی فراوان
3- احساس غیر عادی تشنگی، چرا که بدن نیاز به جایگزینی مایعات دفع­شده دارد.
4- حالت تهوع(دل آشوب).
5- تاری دید.
6- احساس گرسنگی در عین کاهش وزن.
7- عفونت­های پیاپی.
8- زخم­های پوستی التیام­ناپذیر در مراحل پیشرفت بیماری.
باید توجه داشت که ممکن است علایم مرض قند برای همه یکسان نباشد:
امکان دارد نشانه های مرض قند نوع 2، به تدریج بروز کند.
احتمال دارد بعضی اشخاص اصلا علائمی نداشته باشند.
بسیاری افراد دچار بیماری قند نوع 2 هستند و خود نمی­دانند.

مرض قند اگر به موقع کنترل و درمان نشود ممکن است به مشکلات بهداشتی شدیدی همچون نابینایی، آسیب به قلب و رگ­های خونی و لطمه دائمی به اعصاب منتهی گردد. مراجعه مرتب به پزشک جهت معاینه و بحث و گفتگو پیرامون چگونگی رویارویی با مرض قند، رمز سالم ماندن فرد است.

درمان مرض قند و دیابت

اختلالات قند خون می‌تواند منجر به مشکلات جدی در بدن انسان شود. وقتی که بدن نتواند به درستی گلوکز را استفاده کند، سطح قند خون افزایش می‌یابد که به عنوان هایپرگلایسمی شناخته می‌شود. این افزایش ممکن است در دراز مدت منجر به مشکلات میکرووسکولار در مرض قند شود که می‌تواند اعضای مختلف بدن از جمله کلیه، چشم و اعصاب را تحت تأثیر قرار دهد. علاوه بر این، اختلالات قند خون ارتباط مستقیمی با افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی دارد. بنابراین، تشخیص زودرس و غربالگری مرض قند در افراد با ریسک بالا می‌تواند در پیشگیری از عوارض مرض قند مؤثر باشد. انجام آزمایش قند خون می‌تواند به عنوان یک ابزار موثر برای تشخیص و غربالگری دیابت مورد استفاده قرار گیرد.

بسیاری از افراد پس از شروع درمان مرض قند و مصرف داروهای تجویزی، حتی بیشتر از قبل وزن خود را افزایش می‌دهند. این امر به دلیل این است که بسیاری از داروهای تجویزی برای بهبود وضعیت این افراد، احساس گرسنگی آنها را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود که کبد اضافی انرژی را به چربی تبدیل کند. به منظور پیشگیری از افزایش ناگهانی قند خون پس از وعده غذایی، مقداری انسولین به بدن وارد می‌شود که باعث می‌شود قندها به درون سلول‌ها منتقل شده و این امر از وقوع افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری کند. اما مصرف انسولین و داروهای مشابه ممکن است باعث افزایش احساس گرسنگی و بداقبالی برای حمله قلبی شود. بنابراین، هدف اصلی در تجویز انسولین این است که با استفاده حداقلی از آن، از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری شود.

برای آشنایی با ” درمان دیابت با انسولین ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: پزشکی. همشهری آنلاین. پیشتاز طب. پایگاه اطلاع رسانی حوزه

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره