افزایش هورمون رشد برای افزایش قد

[sbu_post_image]

بررسی های آماری نشان می‌دهد فرزندان پدر و مادران كوتاه قد شانس بیشتری برای قد بلندی دارند، اما زمانی كه یك والد كوتاه و دیگری بلند باشد چون ژن كوتاهی غالب است احتمال كوتاهی قد فرزند آن ها بیشتر است. اندازه قد هر فرد در مرحله نخست به ژنتیك و عوامل وراثتی وی بستگی دارد اما با برخی اقدام ها می‌توان میزان ترشح هورمون رشد را در بدن افزایش داد.

هورمون رشد در ۲۴ ساعت ۱۲ بار در بدن انسان سالم ترشح می‌شود. در فردی كه تحت درمان کوتاهی قد با هورمون رشد قرار می‌گیرد، حداقل یك بار در روز باید تزریق انجام شود و درمان تا زمان بلوغ او ادامه خواهد داشت.

لازم است به این نكته اشاره شود كه هورمون رشد به صورت غیرمستقیم و با تاثیر بر كبد، دستور ترشح هورمونی را به او می‌دهد كه آن هورمون، وظیفه رشد اعضای بدن را بر عهده دارد. همچنین كمبود این هورمون پروتئین‌سازی در بدن را مختل می‌كند.

برخی پژوهشگران از این موضوع صحبت می‌كنند كه هورمون رشد باید تا آخر عمر به فردی كه نیاز به این هورمون دارد تزریق شود. هورمون رشد عوارض خاصی در درازمدت ندارد، اما در كوتاه‌ مدت ممكن است باعث سردرد یا دردهای استخوانی شود كه براحتی قابل پیشگیری است. تزریق هورمون رشد تنها باید با تجویز پزشك صورت گیرد.

راه های افزایش هورمون رشد

خواب كافی و منظم، ترشح هورمون رشد در بدن را افزایش می‌د‌هد و به دنبال آن افزایش قد اتفاق می افتد. این هورمون در ۲ ساعت اول خواب بیش از سایر زمان‌ها ترشح می‌‌شود. بنابراین بهتر است از خوردن وعده‌های غذایی سنگین قبل از خواب خودداری كرد زیرا نیاز به انسولین زیاد كه بعد از مصرف مواد غذایی زیاد در بدن به وجود می‌آید، ترشح هورمون رشد را كم می‌كند.

فعالیت های ورزشی هم باعث افزایش ترشح هورمون رشد می‌شود و برخی ورزش های كششی در این خصوص بیشتر تاثیر دارند. از این‌رو پزشكان پیشنهاد می‌كنند پدران و مادران بیش از این كه به فكر درمان پرهزینه و طولانی ‌مدتی مانند تزریق هورمون رشد برای افزایش قد فرزندانشان باشند آن ها را به ورزش و تغذیه سالم و خواب مناسب تشویق كنند.

روش های افزایش قد (کلیک کنید)

منبع: کتابک

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره