[sbu_post_image]
نکته ای که باید توجه داشت این است که حتی پس از کنترل قطعی و دقیق قند خون نیز بیمار باید ماهی یک بار ویزیت شود چرا که روند زندگی روزمره ما ثابت نبوده و هر از چند گاهی تغییراتی پدید می آید که گاه موجب تغییر وضعیت جسمی و در نتیجه آن تغییر میزان قند خون می گردد. مثالی از این دست سال نو و آداب و رسوم آن است که موجب می شود بسیاری از بیماران از وضعیت کنترل خارج شده و مجددا نیاز به تنظیم قند خون داشته باشند.
متاسفانه بسیاری از بیماران را دیده ام که بعد از چند ماه مراجعه و تنظیم درمان برای سالها گم و ناپیدا می شوند و روزی با عوارض بسیار خطرناک دیابت به پزشک مراجعه می کنند، روزی که بسیاری از ارگان های داخلی بدن دچار اختلال شده و دیگر کار زیادی از دست پزشک بر نمی آید بدتر آنکه همین بیماران وقتی در جامعه صحبت میکنند میگویند که فلان پزشک معالج آنها بوده اما توانایی و سواد لازم را نداشته است اما هرگز نمیگویند که به جای ماهی یکبار مراجعه شاید ۱۰ سال یکبار به آن پزشک سر میزدند!
درمان دیابت چند مرحله دارد. برای انتخاب اینکه از کجای این روش شروع کنیم باید هر بیمار جداگانه مورد بررسی قرار گیرد . بسته به شرایط بیمار گاه با حوصله و سر فرصت قدم به قدم پیش میرویم و گاه به ناچار چند مرحله را با هم شروع می کنیم.
اصول درمان دیابت
1- درمان دارویی
A : تزریقی (انسولین)
B : خوراکی (داروهای پایین آورنده قند خون)
2- رژیم دیابتی صحیح
3- آگاهی لازم از نظر کنترل دیابت
نکته ای که با مرگ و زندگی بیمار سر و کار دارد این است که داروهای دیابت مثل داروی سرماخوردگی نیست که هرکه خواست در هر زمان که تمایل داشت و به هر میزان که علاقه داشت مصرف کند (گو اینکه حتی داروی سرماخوردگی نیز چنین نیست !) بلکه تغییر دوز و نوع دارو باید با تشخیص پزشک باشد و معمولا اگر نیاز به شروع درمان دارویی یا ایجاد تغییر شدید و ناگهانی در دوز و نوع دارو باشد باید بیمار در بیمارستان بستری گردد و تحت نظر باشد تا از ایجاد عوارضی خاص (بسته به نوع دارو از نارسایی کلیه گرفته تا کوما ) جلوگیری شود.
منبع: کتاب راهنمای دیابت نوع ۱ در کودکان و نوجوانان از خانم زهرا سعید رضایی کارشناس تغذیه و خانم دکتر قائمی