[sbu_post_image]
ید یکی از ریز مغذیهایی است که به میزان ۲۰ تا ۵۰ میلی گرم در بدن انسان وجود دارد ، که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد آن در غده تیروئید وجود دارد. این ریز مغذی که مقدارش بسیار ناچیز است چه تأثیر سوئی بر رشد مغزی و جسمی انسان دارد. حدود یک میلیارد نفر از کمبود ید رنج می برند و ۲۰ میلیون نفر گواتر دارند . در ایران به طور گسترده کمبود ید وجود دارد .
ید در مواد غذایی مختلفی وجود دارد ، بهترین منابع غذایی ید انواع سبزی های سبز و ریشه ها مثل اسفناج است .
خواص درمانی اسفناج
ید موجود دراسفناج ، فعالیت غدد تیروئید را در افرادی که مبتلا به بیماری گواتر میباشند تنظیم میکند و در درمان آن تاثیر گذار است. املاح معدنی و ویتامینهای موجود در اسفناج، موجب رشد و جوش خوردن شکستگی ها، ترمیم استخوان ها، رویش و رشد دندانها میشود.
اسفناج گیاهی علفی از تیره چغندراست و حاوی مواد ازته، هیدراتهای کربن، کلسیم، فسفر، پروتئین، چربی، آهن، آب، ویتامین ، املاح پتاسیم ، سدیم ، منیزیم ، مس و ید است و علاوه بر مصرف غذایی، دارای خاصیت درمانی نیز است.
اسفناج برای درمان ناراحتیهای تنفسی ، التیام سرفههای خشک ،گرفتگی صدا و آسم موثر است.
همچنین اسفناج پخته اختلالات گوارشی را درمان میکند ، خشکی مزاج و پریدگی رنگ را از بین میبرد و موجب تحریک غدد گوارشی و هضم غذا میشود.
بسیاری از بانوان نسبت به زیبایی پوست خود حساسند؛ به ایشان توصیه می کنم از اسفناج استفاده کنند زیرا استفاده موضعی و خوراکی آب اسفناج،آثار جوشهای صورت وخارش پوست را از بین میبرد و در درمان آنها موثر است.
با توجه بهاینکه ۸۰درصد از کودکان از سوء تغذیه ناشی از مصرف غذاهای فانتزی در رنجند و دچار کم خونی میباشند؛ با اضافه کردن اسفناج به سوپ ، آش و خورشت این کمبودها را جبران کنند.
اسفناج برای مبتلایان به بیماری کبد، درد مفاصل ، نقرس و افراد مبتلا به سنگ کلیه حاد نیز مفید است.
منبع: پژوهشکده