[sbu_post_image]
آموزش زودرس و شتابزده ي مسايل جنسي به کودکان ميتواند به اندازه ي آموزشهاي با تأخير و پنهانسازي آسيبزا باشد. آموزشهاي جنسي بايد به تدريج، زمانبنديشده، متعادل و متناسب با ويژگيهاي سني و با لحاظ حرمت و احترام و همچنين پرهيز از افراط و تفريط داده شود.
روش تربیت جنسی در بلوغ
- تربیت جنسی يک شکل مستقيم دارد که مستقيماً اطلاعات جنسي را در اختيار بچهها قرار ميدهيم. به ويژه مسايلي که در ارتباط با وظايف شرعي زمان بلوغ است. گاهي وقتها اين آموزشها شکل غيرمستقيم دارد که ممکن است مناسبتر هم باشد.
- گاهي اوقات بچهها شروع ميکنند دراين باره سؤالهايي ميپرسند و ما غافلگير ميشويم. نميدانيم که چطور بايد جواب بدهيم.
در پاسخ به سؤالات جنسي کودکان قبل از بلوغ بايد يک سري مسايل مورد توجه قرار بگيرد: اول اين که وقتي با اين سؤالها مواجه شديم، بايد به خودمان مسلط باشيم و از نگراني و شرم دچار لکنت نشويم. دوم اين که بايد شنونده ي خوبي باشيم و اجازه بدهيم کودک سؤالش را کامل بپرسد. موقع جواب دادن هم نبايد جوابهاي ما با شوخي و مسخرگي همراه باشد. نبايد دروغ گفته شود. مثلاً بعضي پدر و مادرها به فرزندشان ميگويند ما تو را خريديم. اين اطلاعات غلط باعث ميشود بچهها وقتي کمي بزرگتر شدند، به پدر و مادرشان بياعتماد شوند. پس پاسخها بايد درست باشد و بر مبناي خرافهها نباشد.
- آموزش بايد تدريجي باشد. لازم نيست همه ي اطلاعات را يک جا در اختيار کودک قرار دهند و بايد از شرح و بسط بيمورد پرهيز کنند. همان طور که اشاره شد، بايد متناسب با سن و درک کودک و به زبان ساده و قابلفهم باشد. در سنين دبستان و پيش از دبستان پاسخها اگر غير مستقيم باشد، بهتر است. در ضمن اگر سؤالي را اشتباه پاسخ داديم، بايد به اشتباهمان اقرار کنيم و اطلاعات درست را در اختيار آنها قرار دهيم.
منبع: پارسی طب