[sbu_post_image]
نان و غلات از منابع با ارزش برای تامین انرژی، در برگیرندهی بخشی از پروتئین مورد نیاز، برخی ویتامینهای ضروری و بعضی املاح مهم برای بدن هستند.
متاسفانه در غلات و به ویژه در پوستهی غلات، علاوه بر تمام مواد با ارزش، موادی هم به نام فیتات وجود دارند که از جذب آهن، کلسیم و روی تا حدود زیادی جلوگیری میکنند. ولی اگر خمیر نان سبوسدار به خوبی تخمیر شود و از جوش شیرین برای ورآمدن آن استفاده نشود، مقدار زیادی از فیتات موجود در آن تجزیه شده و به مواد قابل جذب تبدیل میشود و در نتیجه مقدار جذب املاح نان به حداکثر میرسد.
مشخص شده مصرف نانهایی که به خوبی تخمیر نشدهاند، به علت ممانعت از جذب املاح و به ویژه روی، باعث کوتاهی قد میشوند.
گروه بعدی غذاها، سبزیجات و میوهجات هستند که تامینکننده بسیاری از املاح و ویتامینها و از جمله پیشسازهای ویتامین A می باشند.
منبع: پزشکی