کنترل دیابت قبل از بارداری

[sbu_post_image]

دیابت بارداری از اختلالات مهم دوران بارداری است که 2 تا 7 درصد زنان باردار به آن مبتلا می‌شوند. برخی افراد تصور می‌کنند فقط زنانی که پیش از بارداری به دیابت مبتلا بوده‌اند، در دوران بارداری این بیماری را تجربه می‌کنند، در حالی که دیابت حاملگی نوعی دیابت است که در دوران بارداری نیز بطور ناگهانی بروز می‌کند.

کنترل قند خون قبل از بارداری

با وجود پیشرفت ها ، هنوز نوزادان زنان دیابتی ، مخصوصا زنانی که از کنترل مطلوب دیابت برخوردار نبوده اند ، در معرض خطر بزرگی برای عوارض تولد (birth defects) هستند. قند خون بالا و کتون ها (موادی که در مقادیر بالا برای بدن سمی هستند) از طریق جفت جنین (placenta) به نوزاد می رسند. اینها شانس عوارض (نقص) تولد را افزایش می دهند.

بنابراین دلایل کنترل خوب قند خون قبل از اینکه باردار شوید بسیار مهم است. اغلب زنان نمی دانند حامله اند تا اینکه کودک (جنین) رشد کرده و ۲ تا ۴ هفته شود . در طول ۶ هفته اول حاملگی اعضای (organs) کودک شکل می گیرند. میزان قند خون شما در طول این چند هفته بر رشد اعضای کودک (جنین) تاثیر می گذارند. قند خون بالا می تواند منجر به مشکلات زایمان شود.

به خاطر اینکه هفته های اول برای کودکتان بسیار مهم اند نیاز به یک برنامه برای حاملگی تان دارید. اگر میزان قند خونتان تحت کنترل نیست ، قبل از آنکه حامله شوید دیابت تان را تحت کنترل در آورید. ایده خوبی است که ۳ تا ۶ ماه قبل از اینکه حامله شوید قند خون تان را خوب کنترل کنید. همچنین در طول حاملگی و بعد از آن به کنترل عالی قند خونتان نیاز خواهید داشت.

میزان قند خون بالا چگونه باعث ایجاد مشکلات می شود؟ هنگامی که قند اضافی در خونتان باشد کودک (جنین) نیز قند اضافی مصرف(تغذیه) میکند. تولد نوزادهای بزرگ (فربه) هم برای مادر و هم برای نوزاد مشکل تر است.

چون نوزادتان قند (sugar) اضافی دریافت میکند ، پانکراسش انسولین اضافی تولید میکند. بعد از تولد ، برای کودک مشکل است که انسولین اضافی تولید شده را متوقف کند. نوزاد باید مراقبت شود تا اگر سطح گلوکز (قند) خونش افت کرد فوری درمان شود.

بنا به برخی دلایل زردی(jaundice) اغلب در نوزادان زنان دیابتی رخ میدهد. زردی ذخیره سازی (build-up) گلوبول های قدیمی خون است که بدن نمی تواند به سرعت پردازش (process) کند. این مشکل با درمان به سرعت حل می شود.

منبع: دیابت

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره