[sbu_post_image]
مواد غذایی دارای نمایه گلایسمی پایین با کنترل بهتر قند خون در بیماران دیابت نوع2 مرتبط اند. این دسته از مواد غذایی به عنوان جزء ضروری در بسیاری دستورالعمل های تغذیه ای بیماران مبتلا به دیابت وجود دارند.
از مواد غذایی با نمایه گلایسمی پایین می توان به انواع حبوبات اشاره کرد. درواقع مصرف مقادیر فراوان لوبیا، عدس، نخود و دیگر حبوبات کمک به بهبود کنترل قند خون و کاهش ریسک بیماری قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع2 می کند.
یافته های به دست آمده، مصرف حبوبات را هم با بهبود کنترل قند خون و هم با کاهش ریسک بیماری قلبی عروقی(CHD) مرتبط می سازد که بسیار حائز اهمیت است، چراکه دیابت نوع 2 با سرعت بالایی در جوامع شهری درحال افزایش است. این در حالی است که درگذشته برخلاف امروز، دریافت بالای لوبیا به شکل سنتی وجود داشته است.
بایستی مصرف حبوبات در جوامع شهری در کنار اصلاح رژیم غذایی غربی حمایت شده و نیاز به گزینه های مورد قبول غذایی برآورده شود. در حقیقت چنانچه افراد دریافت غذاهای بر پایه حبوبات را که از گزینه های مطلوب غذایی به شمار می روند را افزایش دهند، کنترل قند خون بهتری خواهند داشت.