کم کاری تیروئید و تغذیه

[sbu_post_image]

در کم کاری تیرویید، ترشح هورمون های تیرویید کمتر از حد معمول است و منجر به بروز علایمی نظیر خستگی زودرس، ضعف، بی حالی، ریزش مو، یبوست، خشکی پوست، احساس سرما، اختلالات قاعدگی و افزایش وزن در حد 3 تا 5 کیلوگرم می‌شود. کم کاری تیرویید موجب پایین آمدن سطح هورمون تیروئید و کاهش سروتونین و در نتیجه منجر به بروز افسردگی می‌شود.

علائم کم کاری تیروئید

به طور کلی علائم کم کاری تیروئید عبارت است از:

کم شدن تحمل به سرما، کم شدن اشتها، درد قفسه سینه، موی خشن یا با رشد کند، نامنظم بودن ضربان قلب، افزایش وزن یا لاغری شدید، بی‌حالی، خواب‌آلودگی یا بی‌خوابی، اختلال روانی، افسردگی، روان‌پریشی یا ضعیف شدن حافظه، تجمع مایع در بدن (خصوصا در اطراف چشم‌ها)، حالت خمودگی در صورت و پایین افتادگی پلک‌ها، خشن شدن پوست،‌ کم شدن تحمل به داروها، کم شدن میل جنسی و ناباروری، اختلالات قاعدگی، کم‌خونی،‌ کرختی یا گزگز دست‌ها و پاها، کلفت یا خشن شدن صدا.

تغذیه درمانی کم کاری تیروئید

کمبود ید، یکی از عوامل ایجاد بیماری تیروئید می‌باشد. بهترین منابع تامین ید مورد نیاز بدن، غذاهای دریایی به خصوص ماهی‌هایی که در آب شور زندگی می‌کنند، هستند. هر فرد سالم روزانه به 150 میکروگرم ید نیاز دارد.
دریافت ناکافی سلنیوم نیز منجر به پیشرفت کم کاری تیروئید می‌شود. در واقع کمبود سلنیوم مشکلی است که در اختلالات تیروئیدی اغلب نادیده گرفته می‌شود. در حالی که نقش این عنصر در کنترل فعالیت‌های تیروئید به اندازه عنصر ید مهم است.
بهتر است بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، انواع کلم و شلغم را که مانع از جذب ید می‌شوند، کمتر مصرف کنند.
افراد حتماً از نمک تصفیه شده یددار استفاده کنند و از مصرف نمک‌هایی که به صورت فله‌ای در بسته‌بندی‌های غیراستاندارد در مغازه‌ها به فروش می‌رسد، خودداری کنند.

منبع: تبیان

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره