چاقی در یائسگی

[sbu_post_image]

بسیار ساده است که چاقی در یائسگی و افزایش وزن را در ۵۰ سالگی را به گردن درمان های هورمونی یائسگی و مشکلات واژن بیندازیم. با این وجود، آمار و ارقام افزایش وزن قابل توجهی ناشی از سن یائسگی در زنان و درمان های هورمونی را نشان نمی‌دهند. در موارد افزایش وزن با استفاده از روش های هورمونی بدون معطلی باید با پزشک متخصص غدد صحبت کنید.

علل چاقی در یائسگی

افزایش وزن در دوران یائسگی ممکن است بدون استفاده از روش‌های هورمونی، به دلایل مختلفی از جمله پرکاری تیروئید، کم‌تحرکی، افسردگی و استرس رخ دهد.

مهم است که در ابتدا بدانیم مصرف مواد غذایی (رژیمی) بیش از ۲ بار در روز، منجر به لاغری نمی‌شود. همچنین، باید اطلاعاتی در مورد اینکه مواد غذایی چیستند و از چه نسبتی از مواد غذایی اصلی تهیه شده‌اند، داشته باشیم. باید از مصرف مواد غذایی (رژیمی) که حاوی کالری زیاد هستند، پرهیز کرد زیرا در طولانی مدت ممکن است باعث افزایش وزن و حتی چاقی در دوران یائسگی شوند.

مواد غذایی (رژیمی) چرب مناسب هستند اگر چربی‌های اشباع و اسید چرب کمی داشته باشند. باید مواظب مصرف مواد غذایی (رژیمی) پرچرب باشیم زیرا آنها ممکن است بسیار چرب باشند. لبنیات (رژیمی) چرب، به نظر می‌رسد مفیدتر باشند. در نهایت، باید مواد غذایی (رژیمی) حاوی شکر را با احتیاط مصرف کنیم زیرا برخی از آنها به دلیل حاوی چربی زیاد، تقریباً مانند ماده غذایی اصلی هستند.

عوارض چاقی در یائسگی

در دوران یائسگی معمولا خانمها دچار افزایش وزن و چاقی می شوند و با تجمع چربیهای اضافی در ناحیه شکم ،رانها و باسن تناسب اندام خود را ازدست می دهند. تجمع چربی ها درناحیه شکم خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون، دیابت و سرطان سینه را افزایش می دهد.

پیشگیری از چاقی در یائسگی

در دوران میانسالی، نیاز روزانه به کالری حدود 200-400 کالری کمتر از گذشته است. هنگامی که یائسگی فرا می‌رسد، متابولیسم پایه کاهش می‌یابد و برای جلوگیری از چاقی در این دوران، لازم است که میزان کالری مصرفی کاهش یابد. اصولا، چاقی زمانی رخ می‌دهد که میزان مصرف انرژی بیشتر از میزان مصرف شده باشد. بنابراین، برای جلوگیری از اضافه وزن، می‌توانید:

  • مصرف مواد قندی و چربی‌ها را محدود کنید.
  • برای خانم‌هایی که در دوران یائسگی هستند، خوردن شیرینی، شکلات و دسرهای شیرین مناسب نیست. مصرف مواد قندی علاوه بر افزایش وزن و چاقی، باعث افزایش هورمون‌های قشر آدرنال و کاهش سطح هورمون استروژن در تخمدان‌ها می‌شود.

هنگامی که ارگانیسم‌ها کمتر انرژی مصرف می‌کنند اما همچنان انرژی مصرف می‌شود، انرژی اضافی به شکل چربی در بدن ذخیره می‌شود و باعث چاقی در دوران یائسگی می‌شود. برای جلوگیری از چاقی در این دوران، خانم‌های یائسه می‌توانند روزانه 100-200 کالری کمتر مصرف کنند. همچنین، مصرف ویتامین D در این دوران بسیار مهم است و به همین دلیل نباید میزان مصرف لبنیات را کاهش داد. همچنین، مصرف میوه و سبزیجات نباید کاهش یابد زیرا برای حفظ سلامتی ضروری‌اند. حتما باید به یک متخصص تغذیه مراجعه کرد تا کالری‌های اضافی مربوط به غذاهایی که ارزش تغذیه‌ای مهمی ندارند، مانند نوشیدنی‌های شیرین، از برنامه غذایی حذف شوند.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” یائسگی زودرس و اختلالات هورمونی ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عوارض یائسگی مطالعه فرمایید.

منبع: تندرستی. به سایت. علم روز

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره