[sbu_post_image]
اختلالات ناشی از کمبود ید یکی از مشکلات بهداشتی تغذیهای جامعه ماست که تقریباً در اکثر کشورهای جهان شایع بوده و مانع از توسعه و پیشرفت جامعه میشود.
این کمبود از نظر ذهنی و جسمی انسان را دچار نقص نموده یادگیری را مختل می کند و روی هوش تاثیر منفی میگذارد.
جهت آشنایی بیشتر با انواع اختلالات ناشی از کمبود ید در بدن می توانید به لینک زیر مراجعه کنید.
اختلالات ناشی از کمبود ید
بهترین، مناسبترین و کمخرجترین روش پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید، مصرف نمک یددار میباشد.
تمام افراد جامعه از پیر و جوان سالم و بیمار به دریافت مداوم و روزانه ید نیاز دارند.
نمک یددار هیچ ضرری به افراد نمیرساند و در شرایطی که به علت بیماری، رژیم کمنمک تجویز میشود باید نمک یددار را به مقدار کمتر مصرف کرد.
مواد غذایی ید دار
ید بطور طبیعی در خاک و آب وجود دارد، البته نیاز طبیعی انسان از طریق مصرف محصولاتی که بر روی خاک غنی از ید کاشته میشوند تامین میگردد ولی بهترین منابع غذایی ید غذاهای دریایی (خرچنگ، میگو، صدف، ماهی) میباشند. لازم به ذکر است که گوشت ماهی آبشور بیش از گوشت ماهی آب شیرین ید دارد.
با مصرف روزانه نمک یددار می توان از گواتر و سایر اختلالات ناشی از کمبود ید جلوگیری نمود.
منبع: پژوهشکده دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه