[sbu_post_image]
اگرچه رشد و توزیع فولیکول های مو در بدن افراد علاوه بر وضعیت هورمونی به متغیرهای ژنتیکی هم خیلی وابسته است ولی در مجموع برای بررسی تاثیر اختلالات هورمونی بر رشد ریش و سبیل، اول باید یک سری اقدامات تشخیصی را پشت سر بگذارید. هورمون تستوسترون و ال اچ شما اندازه گیری شود و حتی ممکن است انجام کاریوتایپ لازم باشد. به هرحال برای پرپشت شدن ریش و سبیل خود سرخود دارو مصرف نکنید. از داروهای گیاهی موضعی هم توقع معجزه نداشته باشید. به یک متخصص غدد مراجعه کنید.
تقویت ریش و سبیل
افراد در واقعیت به دلایل ژنتیکی متفاوتند. برخی افراد دارای پرمویی هستند که به آنها میگویند “خرس”. این افراد دارای موهای زیادی بر روی سینه، بازوها، کمر و پاها و حتی روی صورت خود هستند. در برخی موارد، موهای آنها به قدری پررشته است که حتی روی گردن و صورتشان نیز موهایی و ریش دارند. اما برخی دیگر از افراد کم مویی هستند و ممکن است سینهشان بدون مو باشد و ریش و سبیلشان نیز کمتر و کمرنگ باشد. این تفاوتها بر اثر فاصلههای مختلف بین فولیکولهای مویی آنها ناشی میشود. به عبارت دیگر، افرادی که دارای فاصله بیشتری بین فولیکولهای مویی هستند، ریش پررشتهتری دارند که ممکن است به صورت کلکلی نمایان شود.
برای افزایش پرپشتی و رشد ریش و سبیل، میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. یکی از روشهای معمول برای این منظور، استفاده از داروهای مالیدنی است که میتواند به پرپشت شدن ریش و سبیل کمک کند. برخی از این داروها شامل روغن هفت گیاه یا روغنهای تقویتی مو هستند که معمولاً در عطاریها و فروشگاههای سنتی یافت میشوند.
همچنین، مصرف داروها یا تقویتکنندهها و غذاهای گرم نیز میتواند به پرپشت شدن ریش و سبیل کمک کند. برای مثال، مصرف سبزی شنبلیله که دارای هورمون است و برای پرپشت شدن ریش و سبیل بسیار مفید است. همچنین، مصرف قرص جینسنگ یا قرص اسید فولیک، خوردن حلواییهایی که با روغن اصل کرمونشاهی درست شدهاند، یا مصرف تقویتکنندههایی مانند ارده و شیره نیز میتواند به افزایش پرپشتی و رشد ریش و سبیل کمک کند. این مواد باید دارای طبع گرم و خونساز باشند و همچنین دارای هورمون باشند.
رشد ریش و سبیل در آقایان یک پدیده ژنتیکی است که با هورمونهای جنسی، باروری و سلامت جنسی فرد ارتباط دارد. در افرادی که رشد موهای صورت با تأخیر انجام میشود یا اصلاً رشد نمیکند، نمیتوان با دارو باعث رشد مو شد. البته سن نیز تأثیر گذار است و معمولاً با افزایش سن این موها رشد خواهند کرد.
یک باور عمومی که به اشتباه برای سالیان متوالی وجود داشت، این بود که تراشیدن موها باعث پرپشت شدن ریش و سبیل و ضخیم شدن موها میشود. اخیراً نیز گزارشی علمی در یک نشریه پزشکی بریتانیا منتشر شده که باور به اینکه تراشیدن موی پا به سرعتتر شدن رویش آن و رشد موهایی تیرهتر و ضخیمتر منجر میشود، تنها یک اشتباه و خطا است. به گفته این گزارش، نوک موهای تازه رشد کرده به دلیل تراشیده شدن، برشی خشن دارد که به ضخیمتر و تیرهتر دیده شدن آن کمک میکند.
خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” علت کم پشتی موی صورت آقایان ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پرپشت شدن ریش و سبیل مطالعه فرمایید.
منبع: تبیان. مرکز مشاوره سلامت.صدف نیوز. ریشو