هورمون استروژن و رشد و تکامل پستان ها

[sbu_post_image]

پستان‌ها در تحریک جنسی نقش مهمی دارند و اصلی‌ترین نقش آنها تولید شیر برای نوزادان است. در طول دوران بلوغ، هورمون استروژن باعث رشد و تکامل پستان‌ها می‌شود. همچنین، در طول دوران بارداری، تغییرات هورمونی هورمون استروژن باعث بزرگتر شدن پستان‌ها می‌شود و در اواخر دوران بارداری، غده‌هایی به نام لوبول تحریک می‌شوند تا شیر تولید کنند. این غده‌ها به مجاری وصل شده و به کانال‌هایی به نام آمپول ختم می‌شوند. سطح آمپول در نوک پستان به بیرون باز می‌شود. بخش دیگری از بافت پستان عمدتاً شامل چربی است و مقدار کمی بافت همبند نیز دارد که به رشد و تکامل پستان‌ها کمک می‌کند.

دلایل کوچکی سایز سینه ها

اصولاً پستان‌های زنان مهمترین نقش خود را در شیردهی ایفا می‌کنند، اما نباید نقش آنها در تحریکات جنسی و لذت شهوانی را نادیده گرفت. فرایند ظهور، رشد و تکامل پستان‌ها در زنان در دوره بلوغ جنسی آنها رخ می‌دهد و این رشد توسط هورمون‌های جنسی مانند استروژن و پروژسترون کنترل می‌شود.

یکی از دلایل کوچک شدن اندازه سینه‌ها، لاغری مفرط است. افراد لاغر کمترین میزان بافت چربی را در بدن خود دارند و همچنین سطح هورمون‌های جنسی در بدن آنها کمتر از افراد عادی است، که این موضوع می‌تواند باعث کوچک شدن پستان‌ها شود.

هورمون های موثر در کوچکی سینه ها

هورمونهای جنسی مانند استروژن در رشد و تکامل پستان‌ها در دوره بلوغ و تولید شیر نقش بسیار مهمی دارند. استروژن در رشد و نمو غدد و تکامل پستان‌ها نقش داشته و پروژسترون محرک اصلی تغییر و تکامل سلول‌های سازنده شیر می‌باشد.

هورمون پرولاکتین نیز از دیگر هورمون‌های موثر در رشد و تکامل پستان‌ها است که از قسمت پیشین غده هیپوفیز ترشح می‌شود و عامل محرک تولید شیر می‌باشد. همچنین، در پاسخ به محرک مکش نوزاد، اکسیتوسین (مترشح در هیپوفیز پسین) موجب خروج شیر از پستان مادر می‌شود.

تحریکات هورمونی اصولاً منجر به رشد مجاری و بافت آلویولار و همچنین بافت چربی و در نتیجه رشد و تکامل پستان‌ها می‌شود. همچنین، نوک پستان‌ها و ناحیه اطراف آن بزرگتر شده و به لمس و تحریکات خارجی حساس می‌شوند. در دوران عادت ماهانه زنان، پستان‌ها تحت تأثیر هورمون‌های جنسی مانند استروژن تغییرات خاصی می‌کنند که در هر فرد به شکلی متفاوت رخ می‌دهد. این تغییرات شامل افزایش حجم، ورم و نیز درد خفیفی می‌شود.

ارتباط سرطان سینه و سایز سینه ها

ﺳﺎﯾﺰ ﺳﯿﻨﻪ ﺗﺎﺛﯿﺮی در اﺣﺘﻤﺎل اﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺳﺮطﺎن ﺳﯿﻨﻪ ﻧﺪارد. ﻋﻼوه ﺑﺮ اﯾﻦ، رشد و تکامل پستان ها و ﺳﺎﯾﺰ ﺳﯿﻨﻪ ﺗﻐﯿﯿﺮی در دﯾﺪﮔﺎه درﻣﺎﻧﯽ ﺷﻤﺎ ﻧﯿﺰ اﯾﺠﺎد ﻧﻤﯽ ﮐﻨﺪ.

ﻣﺘﺪاوﻟﺘﺮﯾﻦ ﻧﻮع ﺳﺮطﺎن ﺳﯿﻨﻪ از ﭘﻮﺷﺶ ﺳﻠﻮل ھﺎ در ﻏﺪد ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﯿﺮ اﯾﺠﺎد ﻣﯽ ﺷﻮد. ﭘﺲ ﻣﯽ ﺗﻮان ﮔﻔﺖ ﺳﺎﯾﺰ ﺳﯿﻨﻪ ﺗﺎﺛﯿﺮی در اﺣﺘﻤﺎل اﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺳﺮطﺎن ﺳﯿﻨﻪ ﯾﺎ درﻣﺎن آن ﻧﺪارد. ازآﻧﺠﺎ ﮐﻪ ﺧﺎﻧﻢ ھﺎﯾﯽ که ﺳﯿﻨﻪ ھﺎی ﺑﺰرﮔﺘﺮی دارﻧﺪ، ﻟﺰوﻣﺎً ﻏﺪد ﺷﯿﺮی ﺑﯿﺸﺘﺮی ﻧﺪارﻧﺪ، در ﻧﺘﯿﺠﻪ دﻟﯿﻠﯽ ﻧﺪارد ﮐﻪ اﯾﻦ ﺧﺎﻧﻢ ھﺎ ﺑﯿﺸﺘﺮ در ﻣﻌﺮض اﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺳﺮطﺎن ﺳﯿﻨﻪ ﻗﺮار داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ. اﮔﺮ ﺳﯿﻨﻪ ھﺎی ﺑﺰرﮔﯽ دارﯾﺪ و ﻧﮕﺮان ﺗﻮاﻧﺎﯾﯽ ﺧﻮد ﺑﺮای ﺗﺸﺨﯿﺺ و درﻣﺎن ﺳﺮطﺎن ﺳﯿﻨﻪ ھﺴﺘﯿﺪ، ﯾﺎدﺗﺎن ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺑﻪ ﻧﮕﺮاﻧﯽ ھﺎی ﺷﻤﺎ ﺻﺤﻪ ﻧﻤﯽ ﮔﺬارد.

ﺗﻨﮫﺎ اﺣﺘﯿﺎط ﻻزم اﯾﻦ اﺳﺖ ﮐﻪ ﭼﺎﻗﯽ ﻧﺸﺎن داده اﺳﺖ ﮐﻪ اﺣﺘﻤﺎل ﺑﺮوز ﺳﺮطﺎن ﺳﯿﻨﻪ را ﺑﺎﻻ ﻣﯽ ﺑﺮد. زﻧﺎن ﭼﺎق ﺳﯿﻨﻪ ھﺎی ﺑﺰرﮔﺘﺮی دارﻧﺪ اﻣﺎ ﺑﺮاﺳﺎس ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺗﯽ ﮐﻪ در ﺑﺎﻻ ﺑﻪ آﻧﮫﺎ اﺷﺎره ﺷﺪ، ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﯽ رﺳﺪ ﮐﻪ ﭼﺎﻗﯽ ﻋﺎﻣﻞ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﮐﻨﻨﺪه ﺗﺮی اﺳﺖ ﺗﺎ ﺑﺰرگ ﺑﻮدن ﺳﯿﻨﻪ ھﺎ. اﻧﺒﺎﺷﺘﻪ ﺷﺪن ﭼﺮﺑﯽ ھﺎی ﺑﯿﺸﺘﺮ، ﺳﻄﺢ هورمون استروژن و رشد و تکامل پستان ها را ﺑﺎﻻﺗﺮ ﻣﯽ ﺑﺮد ﺑﻪ ھﻤﯿﻦ ﺧﺎطﺮ اﺳﺖ ﮐﻪ اﻓﺮاد ﭼﺎق ﺑﯿﺸﺘﺮ در ﺻﺪد اﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺳﺮطﺎن ﺳﯿﻨﻪ ھﺴﺘﻨﺪ.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب درمان کوچکی سینه ها ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عوامل مرتبط با کوچکی پستان ها در خانم ها مطالعه فرمایید.

منبع: پزشکان بدون مرز. دکتر عامری

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره