نقش تغذیه در بینایی و دید کودکان

[sbu_post_image]

تغذيه عامل بسيار مهمي در ديد کودکان است. يک صبحانه کامل براي شروع يک روز تحصيلي بسيار مناسب است. اگر کودکي بدون صبحانه مدرسه برود، انرژي کافي براي حضور درکلاس ندارد. در ژل رويال به تعداد زياد و به مقدار کمتر در موم زنبور عسل، ماده‌اي به نام کلسيم پانتنوتنات وجود دارد که جلوي خستگي عضلات چشمي را مي‌گيرد و پديده تطابق دور و نزديک چشم به خوبي انجام مي‌شود.

خيلي‌ها به چشم پزشک مراجعه کرده و مي‌گويند وقتي چشم را از روي کتاب به سوي تخته سياه تطابق مي‌دهند، لحظاتي طول مي‌کشد تا ديد دور تکميل شود که اين مسئله دليل کند عمل کردن تطابق نزديک به دور است که علاوه بر ورزش‌هاي چشمي خاص، مصرف اين ماده نيز بسيار موثر است. اين ماده به صورت مکمل نيز ساخته شده است ولي به‌طور طبيعي مي‌توان از مخلوط عسل و موم براي صبحانه استفاده كرد.

بهترین مواد غذایی برای تقویت بینایی کودک

بهترين معجون چشمي يا نوشابه سحرآميز چشمي، مخلوط انبه با آب هويج است که به راحتي مي‌توان در منزل براي کودکان تهيه کرد. در فصل پاييز از مصرف خرمالو، گلابي جنگلي و زالزالک نبايد غافل شد که براي چشم مفيد است. هرگونه ميوه نارنجي رنگ ديگر نيز مفيد است. جگر سياه نيز منبع بسيار ويژه‌اي از مواد خاص و کمياب و مغذي است. قديمي‌ها جگر سفيد(يا همان ريه) را براي چشم مفيد مي‌دانستند، در حالي که ريه فقط عضو تنفسي بوده و شامل کيسه‌هاي هوايي و عروق است و ارزشي براي چشم ندارد.

مصرف تخم‌مرغ نيز به دليل داشتن لوتيين براي سلامت چشم کودکان بسيار مفيد است. بهترين طرز تهيه آن به صورت آب‌پز است نه نيمرو. غذاهاي دريايي شامل ميگو و ماهي نيز به خاطر داشتن پروتيين‌هاي منحصر به فرد و مواد معدني به‌خصوص روي و چربي امگا3 و ويتامين Aو E بسيار مفيد است. از بين حبوبات نيز دال عدس نارنجي رنگ که در بين خانواده‌هاي ايراني کم ‌مصرف مي‌شود و بيشتر در هندوستان به صورت خورش‌هاي مختلف و سوپ مورد استفاده قرار مي‌گيرد، براي چشم‌ها مفيد است.

در تغذيه کودکان هرگز اسفناج رانبايد از ياد برد چون براي چشم تاثيرات منحصر به فردي دارد. مي‌توانيم اسفناج را پس از پختن با دقت به اين مسئله که رنگ سبز آن خيلي تيره نشود، با کمي کره آب‌شده مزه‌دار کرده و با تکه‌هاي هويج پخته به اشکال مختلف به صورت جالب توجه براي کودکان درآورده تا تمايل به مصرف آن را در بچه‌ها ايجاد كنيم.

منبع: بیتوته

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره