مشكلات هورمونی افزایش قد

[sbu_post_image]

بسیاری از افراد حسرت قدبلندها را می‌خورند و آرزو می‌كنند قدشان كمی بلندتر شود.

وقتی صحبت از شیوه های افزایش قد می‌شود، صدها كار مختلف در ذهن انسان نقش می‌بندد؛ از دمپایی و كفش های افزایش دهنده قد گرفته تا جراحی و…. اما اگر شما هم در جستجوی شیوه‌ای برای افزایش قد تان هستید، خوب است بدانید خیلی از این روش‌ها فقط در حد حرف است و تبلیغ؛ در حالی كه ورزش و تغذیه صحیح می‌تواند اثرات مثبتی در افزایش قد كودكان و نوجوانان داشته باشد.

افرادی كه برای افزایش قد شان به پزشک متخصص غدد مراجعه می‌كنند، اول باید با تعریف كوتاهی قد آشنا شوند؛ چرا كه ممكن است اصلا قدشان كوتاه نباشد و آنها بی‌دلیل خودشان را به دردسر بیندازند. افزایش قد افراد با توجه به عوامل ژنتیكی و براساس قد والدینشان متفاوت است. بنابراین همه افرادی كه با شكایت از كوتاهی قد به متخصص غدد مراجعه می‌كنند، واقعا قد كوتاه نیستند و ممكن است اصلا به درمان خاصی نیاز نداشته باشند.

مشكلات هورمونی کوتاهی قد

والدین از زمان تولد می‌توانند متوجه كوتاه بودن غیرطبیعی قد فرزندشان بشوند. والدین باید از دوران نوزادی به این نكته توجه داشته باشند؛ در صورتی كه قد نوزاد براساس منحنی‌های استاندارد بررسی شده و مشخص شود از حد طبیعی كوتاه‌تر است و در شرایطی كه پزشك اطفال متوجه اختلال افزایش قد كودك شود، باید برای پیگیری‌ و بررسی‌های بیشتر به متخصص غدد مراجعه كنند.

تا زمانی كه علائم بلوغ ظاهر می‌شود، می‌توان برای درمان مشكلات افزایش رشد قدی اقدام كرد؛ بنابراین والدین باید توجه داشته باشند پسرها تا 16ـ15 سالگی و دخترها تا 14ـ13 سالگی می‌توانند برای حل مشكلشان مراجعه كنند.

اختلال افزایش قد، علل متفاوتی دارد. شایع‌ترین و مهم‌ترین علت عدم افزایش قد، مشكلات تغذیه‌ای است. علاوه بر این مشكلات، بعضی از بیماری‌ها مانند كم‌خونی و نارسایی كلیه یا كبد نیز می‌تواند به كوتاهی قد منجر شود. البته جالب است بدانید حتی افرادی كه دچار مشكلات روحی و روانی هستند نیز ممكن است با این مساله روبه‌رو شوند.

درباره علل هورمونی كه موجب كوتاهی قد و عدم افزایش قد می‌شود، مسائل هورمونی مانند كم‌كاری تیروئید و كمبود هورمون رشد نیز از دیگر مشكلاتی است كه می‌تواند موجب كوتاهی قد افراد شود. این گروه از افراد می‌توانند از درمان های هورمونی برای افزایش قد استفاده كنند. كوتاهی‌ قد ناشی از مشكلات هورمونی افزایش قد را می‌توان به كمك درمان های هورمونی تا حد زیادی بهبود بخشید، اما زمانی كه كوتاهی قد به علل دیگری ایجاد شده باشد، با مداخله‌های هورمونی كار خاصی نمی‌توان برای افزایش قد انجام داد.

برای درمان کوتاهی قد خود کلیک کنید.

منبع: مقاله های آموزشی

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره