[sbu_post_image]
بلوغ زودرس یکی از عوامل بروز افسردگی در کودکان و نوجوانان است. افسردگی در کودکان و نوجوانان معمولا با اختلالات دیگری همچون اضطراب، فرار از خانه و یا خودکشی همراه است و به همین دلیل تشخیص زود هنگام آن اهمیت بسیاری دارد.
افسردگی در کودکان و نوجوانان مانند بقیه اختلالات روانپزشکی، علت واحدی ندارد، اما مجموعه ای از عوامل موجب بروز افسردگی در کودکان و نوجوانان می شود.
علل ژنتیکی افسردگی در نوجوانان
یکی از علل بروز افسردگی در کودکان و نوجوانان علل ژنتیکی است و در خانواده ای که دچار بیماری های خلقی هستند، احتمال ابتلای فرزندان به افسردگی بیشتر است.
پر استرس بودن محیط خانواده و مشاجره مداوم والدین با یکدیگر، دخترانی که دچار بلوغ زودرس می شوند، فوت یکی از اعضای نزدیک خانواده، از عوامل بروز افسردگی در کودکان و نوجوانان هستند.
افسردگی در کودکان و نوجوانان معمولا با اختلالات دیگری مانند اضطراب، فرار از خانه و یا خودکشی همراه است و به همین دلیل تشخیص زودهنگام آن اهمیت بسیاری دارد.
در صورتی که کودک یا نوجوانی دچار افسردگی ساده به تنهایی و بدون اختلالات دیگر روانپزشکی باشد، حدود شش ماه تا یکسال درمان وی زمان می برد و تا زمان بهبود علائم، روان درمانی ادامه پیدا می کند، اما در صورتی که افسردگی به همراه بیماری روانی دیگری باشد، برای درمان زمان طولانی تر نیاز است.
علل کاهش سن بلوغ جنسی نوجوانان امروزی
از عوامل پایین آمدن سن بلوغ جنسی نوجوانان امروزی میتوان به بهتر شدن استانداردهای زندگی، بهبود تغذیه و پیشرفتهای صورت گرفته در علم پزشكی و داروسازی اشاره كرد.
اكثر والدین معتقدند، نوجوانان امروزی زندگی راحتی دارند و در اصطلاح در پر قو بزرگ شدهاند، اما در حقیقت این نوجوانان بسیار بیشتر از گذشته در معرض خطر هستند.
بدن پسرهای امروزی در 18 سالگی به بلوغ كامل جنسی و بدنی میرسد (درحالیكه 200 سال پیش، رشد فیزیكی پسرها تا 22 سالگی كامل میشد)، اما مغز آنها به این سرعت رشد نمیكند و به همین دلیل ممكن است دست به كارهای خطرناكی بزنند كه زندگیشان را تهدید كند.
عوارض بلوغ جنسی زودرس در نوجوانان امروزی
همراه با این بلوغ جنسی مقدار زیادی هورمون تستوسترون (آندروژن یا هورمون مردانه) در بدن نوجوانان پسر ترشح میشود و چون آنها هنوز از نظر فكری به رشد كاملی نرسیدهاند، ممكن است در اثر ترشح این هورمون به استقبال خطر بروند.
همین عامل سبب میشود پسران امروزی بیشتر دچار تصادفات رانندگی شوند، با دیگران درگیر شوند و حتی جان خود را بر سر این كارها از دست بدهند. البته دختران امروزی هم بلوغ زودرس را تجربه میكنند، برای مثال سیكل قاعدگی در دختران نوجوان امروزی زودتر از نسلهای گذشته آغاز میشود. خوشبختانه پزشكان برای برطرف كردن مشكلات مربوط به این پدیده به راهحلهای مناسبی رسیدهاند، اما در مورد پسران این اتفاق هنوز رخ نداده است.
منبع: تبیان