[sbu_post_image]
اولین غذای کودک شیرخوار
اولین غذای کمکی که به شیرخوار داده میشود باید نرم، ساده و با کمترین امکان ایجاد آلرژی باشد به همین دلیل معمولاً از برنج استفاده میشود که آنرا به صورت فرنی آرد برنج تهیه میکنند.
تهیه فرنی با آرد گندم بهتر است بعد از 8 ماهگی باشد. (در صورت وجود سابقه آلرژی به گندم در افراد خانواده، مصرف گندم به بعد از 12 ماهگی موکول میگردد).
حریره بادام غذای مناسبی است و اکثر کودکان مزه آن را دوست دارند. حساسیت به بادام درختی که حریره از آن تهیه میشود بسیار کم است و آن چه که بچهها ممکن است به آن حساسیت داشته باشند بادام زمینی و بادام هندی است.
نحوه غذا دادن به کودک شیرخوار
غذای کمکی در روز اول یک بار و با توجه به میل شیرخوار، یک تا دو قاشق مرباخوری از فرنی آرد برنج است که صبح بلافاصله پس از تغذیه با شیرمادر داده میشود.
مقدار غذای کمکی در روز دوم در صورت میل و در خواست شیرخوار به دوبار میرسد (یک تا دو قاشق مرباخوری صبح و یک دو قاشق مرباخوری ظهر) و از روز سوم تا هفتم به تدریج بر تعداد قاشقها اضافه میشود تا به 5 تا 10 قاشق مرباخوری برسد.
در مورد بعضی از شیرخواران که به نظر میرسد فرنی یا حریره بادام را دوست ندارند، میتوان یک حلقه موز رسیده یا یک تکه سیب درختی را پس از جدا کردن پوست آن، رنده کرده و به فرنی یا حریره بادام اضافه نمود. «به» میوه خوش طعمی است و یک قاچ «به» پخته شده میتواند طعم غذای کودک را دلپذیرتر کند.