عوامل موثر در تشخیص کوتاهی قد

[sbu_post_image]

وقتي كوتاه بودن قد غيرطبيعي باشد، پاتولوژي يا بيماري تلقي مي‌شود.

مشكلات هورموني مانند موارد زیر مي‌تواند رشد قد را دچار مشكل كند؛

  • اختلال و كمبود در غدد رشد
  • اختلال در غده هيپوفيز
  • اختلال در غده تيروئيد

علائم ديگري نيز وجود دارند، البته با مراجعه به متخصصان غدد مي‌توانند كمبود هورموني را اصلاح كنند.

نكته قابل توجه اين است كه فرد تا زماني كه صفحه رشد باز است، مشكل كمبود هورمون را برطرف كند تا رشد طولي‌اش متوقف نشود. دسته ديگر، كساني هستند كه قد كوتاه دارند، ولي از جنبه‌هاي ديگر طبيعي هستند كه به لحاظ پزشكي قد كوتاه به حساب نمي‌آيند.

مهم‌ترين قدم در تشخیص کوتاهی قد

مهم‌ترين قدم در تشخیص کوتاهی قد این است كه والدين قبل از اينكه فرزندشان به سن بلوغ برسد، متوجه كوتاه قدي او شده و در صدد پيدا كردن مشكل احتمالي و حل آن برآيند. يعني‌ لازم است والدين نسبت به استانداردهاي قد و تناسب اندام آگاهي داشته و مشكلات و بيماري‌هايي را كه مي‌توانند موجب كوتاه قدي شوند، بشناسند.

رشد استخواني پسرها كند اما ملايم است اما درمورد دختر خانم ها اين رشد يك حالت جهشي دارد و دقيقاً به همين دليل است كه احتمال افزايش قد در دختران تا سن 18 سالگي است اما در پسران به دليل آنكه زمان شروع بلوغ ديرتر است، رشد قد تا 21 سالگي ادامه مي‌‌يابد.

متاسفانه اغلب افراد زماني متوجه كوتاهي قد خود مي شوند كه در دوران بلوغ قرار دارند،‌ ‌چون معمولا در اين دوران، دختران و پسران توجه بيشتري به ظاهر خود كرده و تمايل‌ ‌دارند كه از لحاظ جسماني در وضعيت خوبي باشند اما ديگر نمي توان در اين دوره براي‌ ‌افزايش قد و تغيير وضعيت جسماني كاري كرد

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره