عوارض پرکاری تیروئید در بارداری

[sbu_post_image]

محققان دریافته‌اند كه افزایش سطح هورمون تیروئید و پرکاری تیروئید در بارداری تاثیر نامطلوب بر سلامت جنین داشته و ممكن است منجر به مرگ جنین شود. بر اساس این پژوهش‌ها این عوارض پرکاری تیروئید در بارداری امكان سقط جنین را 3 برابر افزایش می‌دهد و در صورتی كه جنین زنده بماند، دچار كاهش وزن قابل توجهی در هنگام تولد خواهد شد.

مشکلات پرکاری تیروئید در بارداری

هورمون تیروئید نقش بسیار مهمی در رشد جنین دارد و هرگونه افزایش یا کاهش غیرطبیعی آن می‌تواند باعث افزایش احتمال سقط جنین و یا مشکلات دیگر شود. تا قبل از این، این موضوع که افزایش میزان سقط جنین در بین مادرانی که دچار پرکاری تیروئید در حاملگی هستند به دلیل وجود آنتی‌بادی‌هاست، مورد تصور محققان بود. اما با این پژوهش مشخص شد که علت این امر ترشح بیش از حد خود هورمون است.

به عنوان مثال، برخی از عوارض افزایش هورمون تیروئید در دوران بارداری شامل زایمان زودرس، سقط خودبخود، مرگ داخل رحمی جنین، تولد نوزاد نارس، تولد نوزاد با وزن کم، نارسایی قلبی در مادر، پره اکلامپسی (فشارخون بارداری و مسمومیت بارداری)، بروز بیماری تیروئید در جنین و نوزاد و بیماری قلبی در جنین و نوزاد می‌باشد.

پرکاری تیروئید در نوزادان

یکی از نادرترین اختلالات غده تیروئید، پرکاری تیروئید در نوزادان است که بیشتر در نوزادان متولد شده از مادرانی که در طول دوران بارداری خود پرکاری تیروئید داشته‌اند، مشاهده می‌شود.

علائم و نشانه‌های پرکاری تیروئید در نوزادان شامل گواتر (بزرگی غده تیروئید)، تولد زودرس، تب، قرمزی صورت، تپش قلب و فعالیت بیش از حد می‌باشد. در صورتی که بیماری خفیف باشد، ممکن است نیاز به درمان خاصی نداشته باشد و به طور خودبخود به وضعیت طبیعی بازگردد. اما اگر اختلال جدی باشد و کودک را به واقع بیمار کند، درمان و یا مصرف داروهای ضد تیروئید ضروری است. بنابراین برای هر خانم بارداری که سابقه پرکاری تیروئید داشته است، مشاوره با پزشک مربوطه در طول دوران بارداری بسیار حیاتی است.

پرکاری تیروئید در کودکان

با افزایش فعالیت غده تیروئید، علائم و نشانه‌هایی در کودکان همانند بزرگسالان بروز می‌کند. می‌توان تپش قلب کودکان را حتی زمانی که او در حال استراحت است حس کرد و همین طور می‌توان به میزان فعالیت او (بی قراری و پرتحرکی، عدم توانایی در بخواب رفتن) توجه نمود. نشانه رشد سریع این کودکان، کوچک شدن لباسهای آنان است که باید مورد توجه والدینشان قرار گیرد. والدین و معلمان مدارس معمولاً توجه و دقت بسیار کمی در این موارد بر روی کودکان دارند. اما علائمی چون لرزش دست که سبب بدخط نوشتن می‌شود و یا ضعف عضلات شانه و ران در هنگام بازی و ورزش بسیار قابل اهمیت است.

هنگام پرکاری تیروئید، یک یا بیش از یکی از علائم عصبانیت، کج خلقی و زودرنجی، اختلال خواب، افزایش تعریق، عدم تحمل گرما، کاهش وزن غیر منتظره، چشمان بیرون زده، خیره نگاه کردن، گواتر، تپش قلب سریع، افزایش اشتها، افزایش حرکات دودی روده، دستان گرم و مرطوب و لرزش انگشتان در این افراد دیده می‌شود.

درمان به موقع و مناسب بیماریهای تیروئیدی در دوران بارداری، از بروز کلیه عوارض پرکاری تیروئید در بارداری پیشگیری می‌نماید.

برای آشنایی با ” درمان پرکاری تیروئید در بارداری ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: ایران سلامت. بهداشت زنان. دانشنامه رشد

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره