عوارض قرص های ضد بارداری

[sbu_post_image]

اکنون به ندرت ما از دوستان و آشنایان درباره فرزندان ناخواسته می‌شنویم. روش‌ها و فنون زیادی برای پیشگیری از بارداری ابداع شده است، از جمله استفاده از داروها و قرص‌های ضد بارداری. در این مقاله به بررسی عوارض قرص‌های ضد بارداری می‌پردازیم.

قرص‌های ضد بارداری از ترکیب دو نوع هورمون که به صورت طبیعی در بدن و از تخمدان‌ها آزاد می‌شود، ساخته می‌شود و با تأثیر بر تخمدان‌ها مانع از تخمک‌گذاری می‌شود. همین‌طور با تغییر شرایط دهانه رحم، مانع از عبور اسپرم و باروری می‌شود. احتمال بارداری در صورت استفاده منظم و صحیح از قرص‌های ضد بارداری حدود ۱ درصد یا کمتر است، اما در صورت استفاده نامنظم، این احتمال به ۸ درصد افزایش می‌یابد. برای داشتن تأثیر مثبت از داروهای ضد بارداری، باید آن‌ها را به‌طور کامل و در ساعات منظم زیر نظر پزشک مصرف کرد.

انواع قرص های ضد بارداری

قرص یاسمین به انگلیسی “Yasamin” ٬ “Drospirenone ” از کشور آلمان و یکی از رایج ترین قرص های ضد بارداری در کشور با دوز پایین است که عوارض نسبتا کمتری به داروهای مشابه دارد و از عوارض آن میتوان به تهوع ٬ افزایش وزن ٬ التهابات پوستی اشاره کرد . بنا به گفته مصرف کنندگان این دارو سبب افزایش خونریزی و عوارض بسيار شديدي كبدی نیز میگردد ٬ پس از استفاده سر خود این دارو شدیدا بپرهیزید زیرا عوارض کبدی یکی از خطرناک ترین و مرگ آور ترین عوارض گزارش شده دارو ها نیز می باشد .

دزوسپتیو یا مارولون به انگلیسی “marvelon” قرص پیشگیری از بارداری که از تخمک گذاری جلوگیری میکند و حاوی دزوژسترل و اتینیل استرادیول است . این دارو به مدت ۲۱ روز توسط پزشک شما تجویز میشود.

قرص بلارا به انگلیسی “belara” ساخته شده توسط شرکت دارو سازی گروننتال . این دارو نسبت به قرص های یاسمین و مارولون و دیگر قرص ها به میزان خیلی کمتری باعث افزایش چاقی میشود و هر بسته از آن شامل ۲۱ عدد قرص می باشد. این قرص باید به صورت منظم در هر ۲۴ساعت مصرف گردد و از عوارض آن میتوان به سردرد و تهوع در روزهای آغازین مصرف اشاره کرد

از دیگر قرص های بارداری میتوان به قرص یاز (یاس) yaz ٬ دزوژسترل ٬ دروسپیرنون ٬ اما کلرمادینون و …

عوارض طولانی مدت قرص های ضد بارداری

قرص‌های ضدبارداری ممکن است عوارض طولانی‌مدتی داشته باشند که باید در نظر گرفته شوند. یکی از این عوارض می‌تواند لخته شدن خون در رگ‌ها باشد که بیماری خطرناکی است، به خصوص در افرادی که ژن معیوب دارند و وضع انعقاد خون طبیعی ندارند. این بیماری بیشتر در افرادی که سابقه خانوادگی یا شخصی خود را در گذشته داشته‌اند، اتفاق می‌افتد و مصرف قرص‌های ضدبارداری برای آن‌ها ممنوع است.

یکی دیگر از عوارض مصرف طولانی‌مدت قرص‌های ضدبارداری، افزایش احتمال ابتلا به سرطان پستان است. به عبارت دیگر، قرص‌های ضدبارداری می‌توانند احتمال ابتلا به این بیماری خطرناک را دو برابر کنند، اما خوشبختانه پس از قطع قرص‌ها، این اثر کاهش یافته و به حد عادی خود می‌رسد.

همچنین، افزایش فشار خون و احتمال سکته‌های قلبی و مغزی از دیگر عوارض مهم است که باید در نظر گرفته شود. بنابراین، در افرادی که سابقه بیماری قلبی یا عروق مغزی، فشار خون یا دیابت دارند، استفاده از قرص‌های ضدبارداری ممنوع است.

به طور عام، قرص‌های ضدبارداری باعث نازایی نمی‌شوند و مصرف طولانی مدت آنها بر باروری فرد تأثیری ندارد. بعد از قطع قرص‌ها، معمولاً در یک یا دو ماه، فرد تخمک‌گذاری می‌کند و می‌تواند باردار شود.

پس از مصرف قرص‌های بارداری، ممکن است احساس سرگیجه یا تهوع شوید. با این حال، در صورت بروز چنین عوارضی، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید یا با مراکز اورژانس تماس بگیرید. از مصرف خودسرانه داروهای ضدبارداری خودداری کنید و قبل از استفاده از آنها، با پزشک خود مشورت کنید. به خاطر داشته باشید که داروهای شیمیایی ممکن است بخش حیاتی بدن مانند کبد را تحت تأثیر قرار دهند و گاهی اثرات غیرقابل جبرانی داشته باشند.

برای آشنایی با ” عوامل موثر در باروری و ناباروری ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: جام جم آنلاین. دانشنامه سلامت

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره