علل و عوامل کوتاهی قد

[sbu_post_image]

برای بررسی پدیده ی کوتاهی قد مانند هر موضوع دیگری باید پی به علت معلول برد تا بتوان هر چه بهتر و سریعتر در صدد رفع آن مشکل برآمد، زیرا پیشگیری بهترین درمان است. به طور کلی کوتاه قدی دارای دو علت می باشد: 1- علت طبیعی 2- علت ناشی از بیماری
در موارد طبیعی و در شرح حال و معاینه هایی که توسط پزشک متخصص غدد افزایش قد به عمل می آید، علایم غیر طبیعی دیده نمی شود. همچنین قیافه غیرطبیعی و ناهنجار در فرد وجود ندارد و اغلب، والدین و سایر نزدیکان شخص مورد نظر کوتاه قد می باشند. در مواقع وجود یک علت غیر طبیعی طبق نمودار زیر کوتاهی قد، دو حالت نامتناسب یا متناسب را خواهد داشت.

تناسب یا عدم تناسب فرم بدن با افزایش قد

هنگامی که کوتاهی قد با علل طبیعی قابل توجیه نباشد لازم است به علل دیگر عدم افزایش قد پی برد و سپس به سراغ تناسب یا عدم تناسب شکل بدن رفت. برای این منظور از علایمی مانند نسبت قسمت فوقانی بدن به قسمت تحتانی آن و یا از تفاضل طول بازوها از طول قد استفاده می کنند. نحوه ی اندازه گیری این کسرها به عهده ی پزشک است. بچه هایی که قد و قواره نامتناسبی دارند، اغلب دچار ناهنجاری اسکلتی و یا نرمی استخوان می باشند. از نظر تناسب اندام باید مشخص شود، شروع اختلال در فرد قبل از تولد رخ داده است یا بعد از تولد؟ در مورد اول، عوامل محیطی دوره جنینی سبب کوتاهی قد می باشد.
دوره ی بارداری و توصیه هایی به خانم های باردار
در دوران حاملگی باید از بیماری هایی مثل ایدز، سرخجه، سیفلیس (نوعی بیماری مقاربتی) توسط پزشک آگاه شد. همچنین مصرف الکل و سیگار و بعضی داروها توسط مادر سبب اختلال رشد در جنین می شود. بنابراین مصرف هر نوع دارویی باید زیر نظر پزشک باشد. اعتیاد به مواد مخدر مثل هروئین نیز رشد کودک در رحم را محدود می کند. مصرف 10 تا 15 سیگار در روز توسط مادر در طی حاملگی سبب کوتاهی قد کودک می شود. (7/0 سانتی متر در موقع تولد و 5/1 سانتی متر در 7 سالگی).

اسکلت بدن افزایش قد مناسب را مشخص می کند. بنابراین لازم است که راجع به وظایف آن اطلاعاتی داشته باشیم.

وظایف استخوان های بدن

1- تعیین شکل کلی بدن
2- محافظت از اعضای داخلی
3- کمک به حرکت بدن از طریق تأمین محل های مناسب برای اتصال های ماهیچه ها و ایجاد سیستم اهرمی
4- شرکت در تولید یاخته های خونی
5- ذخیره کردن مواد معدنی مورد احتیاج بدن مثل کلسیم و فسفر

منبع: کتاب بلند قد شویم

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره