[sbu_post_image]
زنانی که در بارداری قبلی خود، قندخون بالا یا نوزاد با وزن بالا داشتهاند، سابقه مرگ داخل رحمی جنین بدون علت مشخص و زنان چاق با BMI بالای 30، بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری قرار دارند. علاوه بر این، زنانی که پدر و مادر مبتلا به دیابت دارند نیز در معرض خطر هستند.
این خانمها باید قند خون نرمال داشته باشند و رژیم غذاییشان را کنترل کنند. افزایش وزن و فشارخون در مبتلایان بسیار اتفاق میافتد بنابراین باید به آنها توجه شود.
اقدامات لازم برای کنترل دیابت حاملگی قبل از زایمان
انسولین و قرص های دیابت در بارداری
اگر دیابتی نوع ۱ هستید، بارداری بر میزان انسولین مصرفی تان تاثیر میگذارد. در طول حاملگی نیاز بدنتان به انسولین افزایش می یابد.
این موضوع مخصوصا در طول سه ماه آخر حاملگی صادق است. افزایش نیاز به انسولین ناشی از هورمون هایی است که جنین تولید می کند . جنین هورمون هایی تولید کرده که به رشد کودک کمک میکند، در همین حال ، این هورمون ها عملکرد(اثر) انسولین مادر را متوقف می کنند. بر همین اساس نیاز شما به انسولین افزایش پیدا خواهد کرد.
اگر دیابت نوع ۲ دارید شما نیز نیاز به یک برنامه دارید. اگر از قرص های دیابت برای کنترل قند خون استفاده می کنید، هنگامی که باردار هستید ممکن است که نتوانید از آنها استفاده کنید. به خاطر اینکه قرص های دیابت در طول حاملگی سلامتی را برقرار نمی کنند، پزشکتان ممکن است درمان شما را به انسولین تغییر دهد.
اندازه گیری قند خون در بارداری
چک کردن قند خون شما را در کنترل قند خونتان کمک خواهد کرد. میزان قند خونتان را در زمان هایی که تیم دیابت تان پیشنهاد می کند اندازه بگیرید، این تستها معمولا حداکثر ۸ بار در روز بوده و شامل تست های بعد از غذا می باشند. نتایج را یادداشت کنید و نتایج تستها را در برنامه غذایی و ورزشی خود ثبت کنید. همچنین برنامه غذایی و انسولین خود را فقط با مشاوره تیم دیابتی خود تغییر دهید.
منبع: دیابت ، سیمرغ