دیابت و عمل جراحی

[sbu_post_image]

در مورد اعمال جراحی بزرگ، بیمار باید 2 تا 3 روز قبل از عمل در بیمارستان بستري شود. در طول ا ین مدت بیمار کاملاً بررسی می گردد واحتیاجات معمولی غذایی و انسولین داده میشود. با متخصص بیهوشی باید صحبت شود و در صورت امکان بهتر است صبح اول وقت عمل جراحی انجام شود. از صبح روز عمل مصرف غذا و تزریق انسولین قطع میگردد و بر اساس وزن بیمار، محلول حاو ي 5 درصد دکستروز به اضافه75 میلی اکی والان در لیتر کلرور سدیم و 20 میلی اکی والان در لیتر کلرور پتاسیم تزریق میشود. در ضمن عمل میزان تجویز مایعات یک ونیمبرابر مایع نگهدارنده میباشد.

اعمال جراحی با بی حسی موضعی در دیابت

این اعمال، از قبیل بسیاري از اعمال دندان پزشکی، نیاز به قطع رژیم غذایی قبل و بعد از آن ندارند. در مورد جراحی دندان به علت کاهش اشتها ،در اثر درد دهان، بهتر است میزان انسولین آن وعده حدود 10 درصد کاهش یابد.

جراحی اورژانسی در دیابت

در مورد جراحی اورژانس، اولین قدم بررسی وضعیت قند خون و اسید و باز میباشد. تا حاضر شدن جواب آزمایشها باید محلول نرمال سالین تزریق گردد و در صورت لزوم ترشحات معده تخلیه شود.

اگر مشخص گردد که کتواسیدوز متوسط تا شدید در کار است باید در صورت امکان عمل جراحی براي مدت 4 تا 5 ساعت به تعویق افتد و در این مدت اقدامات درمانی معمول براي کتو اسیدوز انجام شود. هنگامی که وضعیت متابولیکی بیمار تا حد قابل قبولی اصلاح شد، میتوان با اطمینان بیشتر عمل جراحی را انجام داد. نوع مایعات وریدي و میزان انسولین مورد نیاز مشابه روش انجام اعما ل جراحی انتخابی میباشد.

تدوین : دکتر سید حسین دهقان منشادی فوق تخصص غدد_متابولیسم  و رشد

بر گرفته از کتاب مرجع طب کودکان نلسون وکتاب مرجع طب غدد بروک

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره