[sbu_post_image]
اختلال نعوظ از شایعترین عوارض دیابت است و سبب کاهش کیفیت زندگی مردان دیابتی میشود. کنترل مناسب قندخون و کاهش مصرف سیگار برای کاهش عوارض دیابت و اختلال نعوظ در بیماران دیابتی ضروری به نظر میرسد.
تاثیر دیابت بر روابط جنسی
بیماری دیابت میتواند بسیاری از اعضا و دستگاههای بدن را درگیر کند و یکی از این دستگاهها، دستگاه جنسی بیمار است که میتواند مشکلات بسیاری را برای وی به وجود آورد. به عنوان مثال، در دیابتهای طولانی مدت، رشتههای عصبی درگیر میشوند و همین درگیری اعصاب میتواند تحریک و عملکرد جنسی را مختل کند. علاوه بر این، در بعضی موارد، در غیاب درگیری عصبی هم ممکن است در دیابت، عملکرد جنسی دچار اختلال شود. مردان دیابتی احتمال بیشتری دارند که علاقه کمتری به داشتن رابطه جنسی داشته باشند و همچنین احتمال بیشتری دارند که به اختلال نعوظ دچار شوند.
زنان و مردان مبتلا به دیابت با درصد بالاتری نسبت به افراد سالم دچار مشکلات ارگاسم میشوند ولی فقط ۱۹ درصد از زنان و ۴۷ درصد از مردان در مورد مشکلات جنسی و اختلال نعوظ خود با پزشک مشورت میکنند. نقش بیماریهای جسمی در بروز اختلالات جنسی، بیشتر در آقایان و عمدتا در اختلال نعوظ، بررسی شده بود؛ چنان که تحقیقات نشان داده است که بیش از ۷۰ درصد موارد اختلال در نعوظ در مردان، به دلیل بیماریهای جسمی، شامل دیابت، بیماریهای کلیه، مصرف الکل، بیماریهای عصبی، MS، بیماریهای عروقی، تصلب شرائین و مانند آن رخ میدهد. بنابراین، پزشکانی که میخواهند در حوزه تشخیص و درمان اختلالات جنسی دیابت فعالیت کنند، باید دانش کاملی از تمامی اختلالات جنسی دیابت در زنان و مردان داشته باشند و با مهارت خود توانایی تشخیص اختلال نعوظ بیمار را داشته باشند. به علاوه، اساس درمان صحیح، تشخیص صحیح است.
آگاهی خانوادهها از تأثیر دیابت بر ناتوانی جنسی و جسمی و ایجاد اختلالات زناشویی، میتواند باعث شود که به محض ظاهر شدن علائم اولیه، به منظور پیگیری و درمان اختلال نعوظ و دریافت خدمات مشاورهای، مراجعه کنند. این اقدام میتواند جلوی پیچیدگیهای بیشتر و در نهایت فروپاشی بنیان خانواده را بگیرد.
دیابت و اختلال نعوظ در مردان دارای تنوع وسیعی است. این اختلالات ممکن است بیش از بیست نوع اختلال جنسی در مردان دیابتی را شامل شود، اما سه نوع اختلال جنسی اصلی که بیشتر مورد توجه قرار میگیرد عبارتند از: اختلال در میل جنسی، اختلال در انزال و اختلال در نعوظ. هر یک از این سه اختلال دارای طیف گستردهای از انواع مختلف هستند. به علاوه، پزشکانی که میخواهند در حوزه تشخیص و درمان اختلالات جنسی دیابت فعالیت کنند، باید دانش کاملی از تمامی اختلالات جنسی دیابت در زنان و مردان داشته باشند. زیرا بسیاری از بیماران قادر به بیان مشکلات خود نیستند و پزشکان باید با مهارت خود توانایی تشخیص اختلال نعوظ بیمار را داشته باشند. اساس درمان صحیح، تشخیص صحیح است.
اقدامات لازم برای اختلال نعوظ در دیابت
بیماران دیابتی باید از نظر احتمال درگیری عروق آلت تناسلی و اختلال نعوظ، و همچنین اختلال در عصبگیری آلت تناسلی مورد بررسی قرار گیرند.
اگر بیمار سابقه بیماری عروق کرونری ندارد، حتماً باید احتمال وجود آن در دیابت و اختلال نعوظ بررسی شود.
داروهای مصرفی برای دیابت و اختلال نعوظ باید با دقت بررسی و یادداشت شوند.
انواع دیگر اختلالات جنسی در بیماران دیابتی و اختلال نعوظ باید بررسی شوند. انزال پسگرد در این بیماران شایع است؛ بعلت درگیری عصبگردن مثانه، حین انزال گردن مثانه بسته نشده و منی داخل مثانه میریزد.
درمان دیابت و اختلال نعوظ تنها پس از تشخیص دقیق خواهد بود.
برای آشنایی ” علل اختلال نعوظ ” بر روی لینک کلیک کنید.
منبع: پارسی طب. دکتر صفری نژاد